Totaal aantal pageviews

dinsdag, oktober 27, 2020

Spijkenisse 26-10-2020 / 25 km

 


Vandaag ga ik met Annika een rondje Spijkenisse lopen. Zij komt vanuit Maarssen naar mijn huis gereden en rond een uur of 10 kunnen we starten met de route die ik bedacht heb voor RS80. Het is droog en fris weer, later op de dag schijnt zelfs de zon! 
We lopen al kletsend richting de eerste rust op 8 km. Het is inmiddels lunchtijd, mijn maag is nog niet gewend aan de wintertijd. Maar vanwege de coronaregels is de horeca dicht en moeten we het doen met een lunchpakket die we op een bankje in het parkje bij de nieuwe flats van de Hongerlandse dijk opeten. Er waait een fris windje maar omdat we een beetje achter een heuvel zitten kunnen we hier lekker uitrusten, genietend van het uitzicht.
Ik neem nog even een kijkje bij het restaurant waar de rust gepland is, ze zijn druk bezig met een verbouwing! 
De route gaat door het oudste wijkje van Spijkenisse en langs de Voorstraat waar diverse horeca gelegenheden zijn, maar ja......nu is alles dicht! Best een triest gezicht zo....hopelijk komt er snel een einde aan die pandemie.
Na het centrum komen we weer in natuurlijk gebied en gaan na 5 km weer eventjes zitten op een bankje in het park. We lopen door drie parken naar het volgende officiële rustpunt de McDonalds op 18 km. 
Rust bij de Mac op een betonblok


Ze zijn hier ook aan het verbouwen dus kunnen we toch binnen wat te drinken halen, de McDrive is dicht. Maar we mogen er niet bij gaan zitten en moeten buiten ons heil zoeken. Bij de werkzaamheden mogen we op een stuk beton zitten! Beter iets dan niets!
Na dit opfris momentje lopen we door richting het Mallebos waar we een plaatsnaambord selfie maken. We zien een echte "heksenkring". Annika is lyrisch........
Een echte heksenkring


Het begint wat frisser te worden naarmate het later wordt. Ik zie dat het “bomenlaantje” met zijn knotwilgen gekortwiekt is. 
Hetbomenlaantje is gekapt


We lopen tussen de bomen door het Mallebos in. Ik vind dit altijd een mooi stukje natuur, ik kom er graag. We zijn nu dicht bij huis en ik besluit de route iets aan te passen na het “wiebelbrugje” en lopen naar mijn huis. Uiteindelijk hebben we er toch 25 km op zitten omdat de officiële start niet vanaf mijn huis is tel ik dat stukje er ook bij op.
Na een heerlijke maaltijd samen neem ik afscheid van Annika. Ik geniet nog na op bank van deze mooie en gezellige dag! Annika bedankt voor het lachen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Ineke,
Wat een leuk wandelverslag over “mijn Spijkenisse”echt heel leuk.
De namen die je noemde riepen allemaal herinneringen bij mij op.
O.a de Voorstraat waar ik heb gewoond!
En het hele verslag zoals je hebt beschreven is geweldig.
Groetjes,
Jan