Totaal aantal pageviews

zondag, oktober 25, 2020

RS80 Rijswijk / 15 km

 

Vanwege de Corona pandemie kunnen we de wandelingen van RS80 niet op een normale manier organiseren maar we kunnen ze wel individueel wandelen. Daarvoor ga je naar de website en kan je de desbetreffende wandeling aanvragen.
Wij gaan vandaag tocht 402 vanuit Rijswijk lopen op zaterdagochtend. We kunnen zelf een tijdstip uitkiezen en gaan op gemak naar zwembad De Schilp alwaar de start is, we gaan voor de 15 kilometer route.
Over een leuk paadje dat op de helft afgesloten is vanwege werkzaamheden, maar gelukkig kunnen we gewoon parallel lopen. Langs een mooie wijk met huizen op een eilandje, leuk om te zien. Wel grappig vind ik dat onder bijna elke boom een soort van grafsteen ligt, waarop de naam van de boom geschreven staat. Het is nog leerzaam ook om hier te lopen!

We mogen een stukje industrie terrein over maar al snel komen we weer in natuur gebied al lopen we wel langs een rijksweg en die hoor je duidelijk. Desondanks genieten we van wat we te zien krijgen, watervogels en een leuk watertje waar we langs lopen. Aan het eind van het pad neem ik even plaats op een van de vele bankjes want ik heb nog steeds hoofdpijn, ik neem een paracetamollletje en weer doorrrr.....


Helaas is de horeca gesloten vanwege de pandemie en moeten we het doen met meegebracht eten. Eetcafé De Bonte Haas heeft een take away buiten staan maar we vinden het nog te vroeg en lopen door. Het natuurgebied is lekker rustig, alles wat we zien is een paard, een poesje en wat Galloway runderen. 
Een poesje zit op zijn gemak naar ons te kijken


Na het oversteken van de N222 lopen we richting Kwintsheul. We maken een foto van een brugmomentje, het uitzicht is mooi maar de route is rechttoe rechtaan en er valt niet veel te beleven. We hebben even een stuurloos momentje omdat er een route wijziging in zit vanwege de sluiting van de horeca maar gelukkig komen we er op tijd achter. En weer rechttoe rechtaan over de Hoenderparklaan met links en rechts de bekende tuinderijen met hun kassen. Het Westland wordt ook wel de Glazen stad genoemd en dat is hier goed te merken. We moeten naar de Kerkstraat en de kerk zien we in de verte, dat is ons eikpunt.
De Glazen stad


In de Kerkstraat nemen we een pauze op een bankje langs de weg tegenover de kerk. Het is winderig dus lang duurt deze break niet. En weer doorrrr......
De Kerkstraat gaat over in de Heulweg tot Wateringen waar ik met een plaatsnaambord op de foto ga, een hardloper die voorbij rent roept: “de mooiste stad van Nederland!!”
De hardloper roept


Volgens de beschrijving moeten we langs een water lopen maar bijna lopen we het hek voorbij waar we doorheen moeten nadat we de N211 zijn overgestoken en lopen we de wijk in en een stukje door ‘t Hofpark weer terug naar de Heulweg. Daar staat molen Windlust. Een stellingmolen gebouwd in 1869. Onder de molen is een winkeltje. Het is een grote molen, de hoogste van het Westland met zijn ruim 30 meter.
Molen Windlust


En dan hebben we weer een stuurloos momentje als we het winkelcentrum in lopen, want de horeca is dicht! Dus we gaan terug naar de route waar we op de Herenstraat een snackbar zien die open is. Ik vraag aan de medewerker of ze koffie hebben, en dat hebben ze. Eindelijk een bakkie! We mogen op een van de bankjes buiten zitten, uit de wind. Heerlijk hoor, nog een paar kilometer maar het is toch effe lekker zitten met iets warms te drinken.
Kerk in Kwintsheul

Kerk in Wateringen

Mooi uitzicht over de Lange Watering

Lief schaapje

Een zwarte eend, heel bijzonder!


De laatste kilometers zijn niet echt bijzonder, door woonwijken en een parkje en zo komen we aan het eind van de wandeling en de auto staat geduldig te wachten op het vrijwel verlaten parkeerterrein. Na een klein half uurtje rijden komen we aan in Spijkenisse. Het was een leuke en afwisselende wandeling en mijn hoofdpijn is gelukkig gezakt!

Meer foto’s hier

Geen opmerkingen: