Totaal aantal pageviews

maandag, oktober 12, 2020

RS80 Schiedam 11-10-2020 / 15 km

 

Waterpomp in Kethel



Zondagochtend
 regent het pijpenstelen......ik draai me nog een keer om! Maar naarmate de ochtend vordert wordt het droog en de zon breekt door dus we besluiten alsnog de wandelschoenen aan te trekken en erop uit te gaan! Ik heb een rondje Schiedam uitgeprint, de route van RS80 die helaas niet door kon gaan maar we kunnen de route gelukkig wel Corona proof lopen, in je eigen tijd.
De Wilhelminahaven


Om 12.00 uur vertrekken we vanaf de parkeerplaats bij de sporthal. Het is even zoeken welke richting we op moeten maar al snel is het duidelijk en lopen we richting de haven van Schiedam. Grote schepen liggen er in het dok en in het water! Onderweg krijgen we een klein buitje voor de kiezen maar het valt best mee met het weer.
Na een leuk stadspark komen we aan bij de Maasboulevard, daar is een Beren restaurant en we lopen naar binnen voor een lunch. Het is niet druk en de serveerster heeft een mondkapje op, je gaat ze steeds vaker zien helaas. De pandemie is nog niet voorbij.....
Dat blijkt ook tijdens het wandelen als we een echtpaar naderen die verschrikt opzij springt want: “dat is geen 1,5 meter hè?” Wat jammer dat de angst zo regeert, want volgens mij ben je in de buitenlucht veilig en kan je bij passeren van iemand anders niet besmet raken maar goed. We wandelen vrolijk verder.
En dan hebben we een stuurloos momentje want we blijken een stukje verkeerd te gaan maar ik heb de route op mijn telefoon staan en al snel lopen we goed. Het centrum van Schiedam is rustig en we maken foto’s van de molens die we hier zien. Schiedam is de jeneverstad en we passeren de Noletmolen.
De Noletmolen


We lopen de stad uit richting het Beatrixpark maar we lopen er omheen. Een gemiste kans vind ik want de route is saai op deze manier. We lopen voorbij de plek waar RWV altijd de tweejaarlijkse Delft-Schieland route tocht organiseert en lopen we de gehuchtjes Windas en Kethel in. Tussen Windas en Kethel houden we een bankjes rust. In Kethel staat een waterpomp en er komt heerlijk fris water uit, Hans maakt er een foto van. 
Daarna is het nog zo’n 3 kilometer wandelen naar de auto. Als we de sauna in de verte zien, weten we dat deze niet ver meer is. En dan is het nog maar een kwartiertje sturen naar huis. Wel prettig om zo dichtbij huis te wandelen.
René Burger bedankt voor het uitzetten van deze mooie route, we hebben ervan genoten!

Meer foto’s hier

Geen opmerkingen: