Totaal aantal pageviews

zondag, juni 05, 2022

Haring en Biertocht 4 juni 2022 / 26,5 km



Zaterdag 4 juni loop ik samen met Hans en Fred de 11e editie van Haring en Biertocht vanuit Vlaardingen. Deze tocht heb ik al vier keer gelopen, de eerste in 2011 en weet dat het een mooie en afwisselende tocht is. Hij is elk jaar anders en wordt georganiseerd door Het Blauwe Vaasje en na afloop als beloning een speldje en een haring! Het is wel flink duurder geworden, 10 euro p.p.!

Wij gaan lekker op de fiets naar de start. Het is er heerlijk weer voor, wel fris in de ochtend in onze korte broek want er wordt mooi zonnig weer voorspeld. Fred komt met het OV en is om 8.00 uur al bij de start, wij doen er ietsje langer over dan gedacht maar kunnen uiteindelijk ook om 8.30 uur starten. 
De eerste 5 km gaan door het centrum van Vlaardingen en door een mooi park. Dan lopen we het centrum uit richting het water en vinden we de eerste koffiepost op 5 km. We strijken neer voor een bakkie om daarna opgekikkerd weer verder te gaan.
En dan komen we bij de splitsing, gaan we door voor de 25 of nemen we afslag naar 15 km? Ik wil wel wat kilometers maken nog voor de Vierdaagse en kiezen we voor 25 km. Maar als ik had geweten dat de route zo saai zou worden had ik het niet gedaan! Jeetje zeg, wat een domper! Inspiratieloos lopen langs het industrie gebied en langs Het Scheur, er komt geen einde aan! Het Oeverbos (een restaurant) is gesneuveld, daar kunnen we niet rusten en het beloofde mooie weer blijft ook uit, het is bewolkt en winderig. We vermaken ons wel met leuke gesprekken en dolletjes met elkaar zoals een brugmomentje en paaldansen maar toch, we hadden er meer van verwacht. Ook nergens even een bankje om te rusten of een horeca gelegenheid. En de leuke posten die bekend zijn van deze tocht, pas op het einde van de route! Zoals de eierkoek, het borreltje en het ijzerkoekje. En tot overmaat van “ramp” vliegt mijn petje van mijn hoofd, net als wij een brug over gaan zo het water in! Niet meer te redden want hij zinkt meteen. Ach ja…. Dit wordt zo’n tocht van: “weet je nog, toen je je petje verloor in Vlaardingen?”
Bij de finish maken we een finish foto van elkaar en de nachtburgemeester komt erbij staan, leuk voor later. We vinden zowaar nog een zitplekje en Hans en Fred gaan de haring ophalen die we wegspoelen met een biertje en een speldje met nr 11 erop. We genieten van de rust en de live muziek, het is erg gezellig hier! En dan wordt het tijd om naar huis te fietsen, de zon schijnt uitbundig nu en we hebben de wind in de rug. Met een tussenstop bij de Mac in Hoogvliet voor een bakkie cappuccino komen we weer thuis in Spijkenisse, een ervaring en 26.5 km rijker! Hans heeft nog nooit zoveel km’s gelopen, ik ben trots op hem!

Geen opmerkingen: