Totaal aantal pageviews

vrijdag, september 08, 2023

Wereldhavendagen 3-9-2023 / 16 km




Dit weekend staat in het teken van de Wereld Havendagen in Rotterdam. Vanaf vrijdag kan iedereen die dat wil, de haven van Rotterdam bezoeken. En er wordt ook altijd een wandeltocht georganiseerd door BoTu met de start vanuit de speeltuin. Makkelijk te bereiken per metro want parkeren is daar niet mogelijk tenzij je de hoofdprijs wilt betalen.

Hans en ik rijden zondagochtend naar Vlaardingen Vijfsluizen en zetten daar de koets neer om vervolgens met de metro verder te reizen naar Station Marconiplein. Vanaf daar is het nog een paar honderd meter naar het startbureau. We schrijven ons in voor de 17 km, lang zat!

We krijgen een routebeschrijving mee, maar die heb je eigenlijk niet nodig. Ten eerste is de route al jaren hetzelfde, en ten tweede is er goed gepijld. Maar wij hebben de tocht al een aantal keer op ons naam staan en kunnen de route dromen! 

Vanuit de speeltuin naar de Schiedamse weg, een fotootje van Delfshaven en over de Lage Erfbrug. De Euromast kunnen we al van verre aanschouwen. Dan naar het museum park en langs het Depot, of in de Rotterdamse volksmond ook wel De Pot genoemd. Het is een verzamelgebouw voor de kunst vanuit museum Boymans van Beuningen dat een verbouwing ondergaat, en dus niet toegankelijk voor publiek. Bovenin het Depot heb je een mooi uitzicht over Rotterdam.

Na het passeren van het Maritiem Museum, en de gebruikelijke foto’s, komen we bij de Oude Haven. Altijd een gezellig gezicht, al die horeca tentjes op een rij. Maar omdat het zondag is, zijn er nog niet veel zaken open, en gaan wij zitten bij Kade 4 waar nog meer personen zitten.

We gaan weer verder na een heerlijke cappuccino gedronken te hebben, de Willemsbrug over naar het Noorder Eiland. Daar lopen we vlak langs de Maas, het is prachtig weer en we genieten van het uitzicht op de Erasmusbrug. En er zijn al diverse demonstraties aan de gang waaronder een grote helikopter. Als we aan het eind komen van het eiland moeten we weer terug naar het vaste land en helaas is de helikopter alweer weg, dus geen foto van deze helikopter.

Bij de Erasmusbrug is het best druk, maar op zaterdag is het nog veel drukker! We lopen naar de Veerhaven maar willen nog wel eventjes pauzeren op de hoek bij het Hotel. Na de pauze kiezen we ervoor om nog voor een hapje eten te kijken, en zien een hamburger food truck, dat ziet en ruikt wel lekker! Op een bankje in de schaduw peuzelen we de vette hap op en het smaakt voortreffelijk. Best duur, €  8,50 maar ja, die gasten hebben natuurlijk ook flink te lijden gehad van de Corona crisis dus geef ze eens ongelijk!

We lopen de Veerhaven af naar de Maastunnel waar we onze waterflessen bijvullen want het is best warm vandaag. Je hebt daar een drinkwaterkraan, handig!

Bij de Mullerpier gaan we nog even op een bankje zitten om te kijken naar de bedrijvigheid op het water en naar de abseilers op de Erasmusbrug. Maar alleen deze pier lopen we rond, de andere laten we voor wat het is, dat is best een saai stuk.

Het stukje door Delfshaven doen we ook in een verkorte versie, we zijn er een beetje klaar mee, we weten het nu wel. Op weg naar de finish, onderlangs het Dakpark, zien we drie dames lopen en ik hoor: daaahag! Even later blijkt dit Martje te zijn, we spreken haar even bij de finish. We drinken er nog een drankje op en vangen daarna de terugreis aan. Het was een gezellige dag maar ik denk dat we hier voorlopig niet meer terugkomen. Het mag wel wat spannender allemaal, er zijn zoveel leukere paadjes te vinden denk ik!

 Meer foto’s klik hier

Geen opmerkingen: