Totaal aantal pageviews

zondag, februari 26, 2023

Haarlem en Balijbos Zoetermeer 25-26 feb / 20 km



Een weekendje weg betekent ook lekker wandelen! We gaan vrijdagmiddag naar Haarlem en checken in bij Van der Valk. Helaas zijn we iets te vroeg en moeten wachten tot we de sleutel krijgen, dan maar een bakkie in de foyer.

We hebben weer een prachtige kamer, en na een heerlijke maaltijd, slapen en een flink ontbijt de andere ochtend gaan we op pad. We hebben een stadswandeling uitgekozen via de anwb. Het beginpunt is makkelijk te vinden en het hotel is maar 2,1 km van het centrum verwijderd dus we gaan lekker lopen. De stadswandeling is ook maar 7 km.
Het weerbericht geeft af en toe een bui aan, maar het enige wat wij op ons hoofd krijgen is een hagelbuitje. Bij Molen de Adriaan gaan we een bakkie doen, we zijn de enige gasten. De koffie smaakt heerlijk!
In het centrum begint het aardig druk te worden, we lopen veel door winkelstraten en zelf gaan we ook af en toe een winkel in, zoals een paar boekenwinkels. 
We lopen ook een stukje over de markt en bij een markt hoort kibbeling! Dat vind ik dan hè? Hans neemt een patatje. 


De route staat op de telefoon van Hans maar die is leeg geraakt dus de route terug moeten we ongeveer gokken. Dat pakt goed uit en aan het eind van de middag arriveren we weer terug bij ons hotel. Lekker relaxen tot het diner en dan morgen weer een dag!
Zondagochtend na het ontbijt pakken we de spullen in en rijden na het uit checken door naar Zoetermeer waar we een knooppunten route gaan lopen. Het weerbericht geeft overwegend zonnig op maar het is wel koud door de vrij harde wind! Zelfs de ramen van de auto zijn bevroren….
We parkeren de auto bij het begin punt maar ik kan de foto van de knooppunten niet meer vinden op mijn telefoon. Eerst lopen we nog een stukje verkeerd maar dan zien we de knooppunten staan en de aangegeven route heeft Hans op zijn telefoon staan dus we lopen toch de goede route. Na deze valse start is het alleen maar genieten in het Balij bos, ademruimte in de randstad is de slogan. Het is best druk met wandelaars, fietsers en hardlopers maar echt last heb je er niet van. We lopen tot aan Pijnacker en dan weer terug waar ik een stukje herken van een eerdere wandeltocht. Ook de rustplaats herken ik. Zo jammer dat het vol is…….we kunnen er niet terecht voor een bakkie. Wel kan ik naar de wc, dat is fijn!

En weer door en nu met de wind pal van voren en door een open vlakte. Dit is het enige stukje wat minder leuk is, de rest van de route is prachtig! En al snel komen we weer bij het begin punt aan waar de auto geduldig staat te wachten en rijden we weer naar huis met even een tussenstop om wat te eten, we zijn toe aan een lekkere beker cappuccino!

Geen opmerkingen: