Totaal aantal pageviews

zondag, maart 19, 2023

Trage tocht Dordrecht 19-3-2023 / 15 km





Ik heb een route van de wandelzoekpagina gehaald, al een tijdje geleden, en vandaag gaan we naar Dordrecht. Een zogenaamde Trage Tocht van 15 km. Het weer voor vandaag is acceptabel, droog en fris dus prima wandelweer.

Normaal start zo’n route bij het station maar wij zoeken een plekje voor de auto op een industrie terrein, vlakbij de route. We starten op een van de vele dijken die Dordrecht rijk is en lopen over bekende paden. Ik heb hier heel vaak een wandeltocht gelopen en zelfs drie keer een Kennedymars. Vlakbij de atletiekbaan van de Reeweghal zie ik Arjan lopen, een bekende wandelaar. Later zie ik op Facebook dat hier een uur wedstrijd gehouden wordt van RWV. De route gaat dwars door het sportpark heen. Soms is het even zoeken naar de route omdat er niet gepijld is. Leve de GPX die ik ook gedownload heb en nu op de app staat van afstandsmeten. We lopen een stukje door het Weyzichtpark waar veel hekken staan vanwege een renovatie. Natuurlijk lopen we verkeerd waardoor we een stukje over het (natte) gras moeten. Dan komen we bij het station van Dordrecht en lopen er onder door om even later in het Merwedepark aan te komen. De narcissen doen het goed hier.
Na een km of 9 zijn we wel toe aan een rust en ik zie in de verte Villa Augustus. De route loopt er niet langs dus we lopen een stukje terug en gaan naar binnen waar het gezellig druk is. We worden naar een tafeltje gebracht en bekijken de lunchkaart. Eeuhmmm……veel biologisch en alternatief eten. Wij hebben meer zin een broodje kroket maar helaas, dat hebben ze niet. Dan maar een cappuccino met een stukje cheesecake, ook lekker. Alleen wel erg duur! Maar ja, het smaakte verrukkelijk dat dan weer wel. 
Na de rust lopen we via diverse parkjes naar de Wantijdijk, een ellenlange dijk die uitkomt op de Noordendijk waar we gestart zijn. Maar dat duurt nog wel effe……ach ja, we vermaken ons wel. De papieren route hebben we op het tafeltje laten liggen, dan maar via de telefoon en dat gaat ook goed.
Er zit een D-tour in de route over de dijk zodat we een niet al te eentonig stuk lopen en er is zowaar weer tijd voor een brugmomentje.
Af en toe komt er een zonnetje achter de wolken tevoorschijn en het lijkt ook al wat drukker te worden met recreanten. Het is huisjes kijken want verder is er niets te zien tot we aan het eind van de dijk komen en dan is het nog maar een klein stukje over Noordendijk naar de auto.
We hebben er weer 15 km op zitten, een mooie training voor volgende week want dan gaan we naar Zandvoort.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Ineke,
Wat een leuke tocht, ik heb er ook een paar keer gewandeld.
Maar geen ongezellige stad om te wandelen.
En zeker zoals je het beschrijft.
Heel veel succes met je verdere wandeltochten.
Vriendelijke groeten,
Jan