Totaal aantal pageviews

zondag, juli 11, 2021

Groene wissel Pernis 11-7-2021 / 6 km

 

Zondagochtend, het is een beetje somber buiten maar we gaan toch op pad richting Pernis voor een trainings rondje met de rugzak. Eind van de maand wil ik klaar zijn voor de pelgrimstocht van de Walk of Whisdom.

Oorspronkelijk is het idee om 10 km te lopen maar al snel heb ik het idee dat dit niet gaat lukken. Ook al is de route verrassend leuk, ik weet dat er ook een veel minder leuk stuk in de route zit die we over willen slaan. Namelijk lopen langs de A4 richting de Beneluxtunnel. We hebben dit stuk heel vaak gefietst als we naar het werk moesten dus nee…..niet echt aantrekkelijk om te lopen en vooral niet als het maar moeizaam gaat. 
In het dorp zien we veel motor rijders verzamelen op een plein. We horen van een buurt bewoonster dat dit een ode is aan een demente man die heel erg veel van Harley Davidson houdt, hij zit erbij in een zijspan motor. Kippenvel als we ze allemaal door het dorp zien rijden…..
Het stukje langs de Nieuwe Maas is ook erg leuk, je ziet veel boten af en aan varen en er is een aanlegplaats voor de watertaxi. Aan de overkant kan je de skyline zien van Rotterdam. Er zitten ook veel mannen te vissen aan de oever. Af en toe piept de zon door de wolken en het is vrij benauwd, de jas kan in de tas blijven.
Het aangrenzende park is ook mooi om er doorheen te lopen. Na bijna 4 km even rusten op een bankje, volgens mij is de tas ook veel te zwaar, straks even de inhoud kritisch bekijken.
We lopen langs een groot hertenkamp, een voormalige vuilstort plaats. Er zijn veel herten en reetjes te zien. Sommigen zijn nieuwsgierig maar anderen rennen hard weg als je te dicht bij het hek komt.
Ik pluk een mooi blauw bloemetje, thuis eens kijken via Google lens wat het is….
Het metrostation Pernis is het eindpunt, die zien we al in de verte. De betonnen palen onder het spoor zijn leuk beschilderd, ik maak er een foto van. Blij dat het erop zit, het is ook benauwend warm! We rijden via Hoogvliet naar huis, in Hoogvliet eten we nog een broodje bij het nieuw geopende Tramhuysje. Er zit een nieuwe eigenaar in.
Na de late lunch rijden we voldaan naar huis, wetende dat ik nog een paar keer moet oefenen met de rug tas maar dan minder vol!Meer foto’s

Geen opmerkingen: