Totaal aantal pageviews

zaterdag, januari 16, 2021

RWV Winterserie 4 /15-1-2021/ 15 km


 Hans en ik zijn vrijdag vrij en maken tijd voor een rondje Kralingen. De route heb ik uitgeprint en op mijn telefoon gezet. Via de RWV site heb ik alle routes aangevraagd omdat we ze niet op de "normale manier" kunnen lopen maar wel individueel. Dit vanwege het Corona virus en de beperkingen die zijn opgelegd. Het is dan maar zo, roeien met de riemen die je hebt en kijken naar wat wel kan!

Die vrijdagochtend is het al druk in het Kralingse bos maar wij hebben geluk dat er net een plekje vrijkomt. Na toiletbezoek lopen we het park in. Na een aantal km zijn we het spoor bijster want we komen aan de andere kant van de Kralingse weg uit maar veel scheelt het niet in kilometers en lopen richting de A16 want daar moeten we onderdoor lopen. Vanaf daar lopen we richting Prinsenland, om de vijver heen en over de twee bruggen waar we tijd maken voor een brugmomentje. Het is koud maar windstil waardoor het aangenaam wandelweer is.

Bij de s Gravenweg aangekomen zien we een McDonalds waar je kan afhalen dus we lopen even naar binnen voor een koffie-to-go en een toiletbezoek. Vlakbij zien we een bankje en nemen daar even plaats voor een rust. Niet te lang want het is koud! Een man die zijn hond uitlaat loopt ons voorbij op het bankje en zegt: "Tijd voor een Bonzo diner?" ik lach en zeg: jaaa!

Na de rust lopen we naar de ringvaart waar veel leuke en aparte huisjes staan dus we vervelen ons niet. Hier is het ook een stuk rustiger dan in het park!

Via het viaduct lopen we de A16 weer onderdoor om na de Kralingse Zoom weer in de bebouwde kom te komen. Hier heb je leuke straatnamen: Bovenover en Onderlangs. En dan het laatste stukje weer door het Kralingse Bos. We volgen nu niet de route maar lopen de plas rond vanwege de drukte onderweg! Er rijdt zelfs een handhavings auto rond! Na een uur of drie wandelen komen we weer aan bij de auto en er rijden diverse auto's rond, te zoeken naar een plekje. Een auto wacht al totdat wij weer wegrijden.......de volgende keer proberen we op de route een plekje te vinden voor de auto!

We genieten na in de auto van de fijne wandeling ondanks de drukte, bekende route dat wel. Maar toch leuk buitenspelen!



Geen opmerkingen: