Totaal aantal pageviews

vrijdag, januari 01, 2021

Nieuwjaarsdag Goes 1-1-2021 / 7 km



Oudejaarsdag vertrekken we net zoals vorig jaar naar Goes om daar oudejaarsavond te vieren maar dit jaar is alles anders. We kunnen niet dineren en ontbijten maar daar heeft van de Valk Goes wel een oplossing voor gevonden. Het is niet anders en we doen het er maar mee, het eten is lekker zoals altijd maar vanaf een echt bord eten is toch anders. 

De volgende ochtend komt het ontbijt ook in een doos die goed gevuld is met van alles, broodjes, croissants, jus d’orange, yoghurt, fruit, crackers en een eitje. Met een goed gevulde buik vertrekken we uit het hotel naar het centrum van Goes, een Groene Stadswissel gaat mee, een 7 km wandelroute die ik van internet heb gehaald. Net lang genoeg voor een frisse neus. 
Bij het station is het even zoeken naar de start maar die is zo gevonden. Het is stil, iedereen ligt nog op één oor, op een verdwaalde zwerver na. Soms komen we een honden uitlater tegen. Door de straten en parken van Goes is het aangenaam wandelen, het is lekker fris vandaag en windstil. We lopen door mooie parken met verstilde singels vol eenden en vogels, een grappige bank gemaakt van harten. Het centrum van Goes is stil, erg stil. De winkels en horeca dicht, de stoelen en tafels staan opgestapeld buiten. We bekijken de etalages die op betere tijden wachten. Soms moeten we door smalle steegjes, iemand roept vanaf boven: ”meneer u heeft een vet coole pet!”
In het haventje van Goes is het net zo verlaten en op het marktplein kan je een kogel afschieten zonder iets te raken. Dwalend door de winkelstraten raken we even het spoor bijster omdat er een hek is afgesloten. Na wat heen en weer geloop komen we er toch uit en lopen we tegen twee gigantische kerken aan, die vlak naast elkaar staan. We verwonderen ons over de grootte van de kerk waar wij omheen moeten lopen.
We lopen kris kras achter tuintjes langs over smalle paadjes, de huizen zijn erg klein en ietwat verwaarloosd. Dit is weer een heel andere kant van Goes.
En dan zijn we ineens weer bij het station aangekomen en zijn aan het einde gekomen van deze Nieuwjaarswandeling. We nemen nog een koffie-to-go op het station en eten de rest van het ontbijt in de auto op bij wijze van lunch. 
Na een goede vijf kwartier sturen komen we aan in Spijkenisse. Moe maar voldaan, dit is een leuke manier om het nieuwe jaar te beginnen! De route is goed beschreven en heel afwisselend, misschien komen we hier terug als alles weer normaal is.

 Meer foto’s

Geen opmerkingen: