Totaal aantal pageviews

vrijdag, september 04, 2020

Rondje De Woldberg 4-9 / 9 km

Op de laatste dag van de vakantie gaan we vanuit ons hotel een stukje lopen alvorens naar huis te rijden. Na een overheerlijk ontbijt checken we uit en gaan op weg. De start is 15 minuten rijden, we hebben een route uitgezet in natuurgebied De Woldberg, vlakbij Steenwijk.

In dit natuurgebied zijn allerlei routes uitgezet, en via genummerde paaltjes kan je hier uren rondlopen. Ons rondje is ongeveer 10 kilometer.
Bij een restaurant annex hotel/bungalowpark zetten we de auto neer en gaan op pad. Het is vandaag lekker wandelweer, niet te warm en niet te koud en het is gelukkig droog. De paden die we bewandelen zijn behoorlijk populair want we komen regelmatig andere wandelaars tegen, met of zonder hond(je). Een man komen we zelfs twee keer tegen!
We genieten van de mooie omgeving en de diversiteit van paadjes. Soms moeten we over plassen springen want het heeft gisteren gegoten van de regen!
Over het algemeen lopen we over wandelpaden, soms moeten we via het fietspad ernaast want het is soms erg drassig.
Als we een heuvel bedwongen hebben lezen we aan het eind van het pad iets over de omgeving. De heuvel is ontstaan door gletsjers uit Scandinavië! Het is een eeuwenoude omgeving, erg interessant.
Na de heuvel strijken we neer bij een picknick bankje, de energie moet aangevuld worden door middel van een eitje en wat nootjes. We hebben er nu 5 km op zitten.
Het laatste stukje blijft genieten en komt ten einde bij de parkeerplaats van onze koets. En het is inmiddels lunchtijd, het restaurant heeft een uitnodigend terras.
We appen hier naar mijn schoonouders en vragen of zij thuis zijn, ze wonen op de helft van de route naar huis. Na een bevestigend antwoord rijden we na de lunch naar Voorthuizen.
De laatste vakantiedag zit erop, we zijn lekker actief bezig geweest en hebben veel moois gezien. Gelukkig hebben we de foto’s nog!




fotoalbum klik hier

Geen opmerkingen: