Totaal aantal pageviews

woensdag, augustus 26, 2020

Knooppunten rondje Rozenburg 25-8 / 12 km




 De vakantie is begonnen en hoe kan je beter starten dan met een wandeling? Hoewel het weer niet echt uitnodigt om naar buiten te gaan, het is regenachtig, toch de stoute (wandel)schoenen aan en een route uitgezocht op de website opvoorneputten.nl. Het wordt een rondje Rozenburg van ongeveer 14 km met als thema Schotten en Scheuren.

We rijden naar het beginpunt vlakbij de molen maar het begint nu wel erg hard te regenen en daarom besluiten we bij een restaurant te schuilen. En dan ook gelijk maar lunchen, het is al middag! 
Na de heerlijke lunch klaart het ietsje op en we starten met de wandeling vanaf de molen. Zo lopen we richting de boulevard waar je een mooi uitzicht hebt op de Nieuwe Waterweg. Er varen veel grote en kleine schepen en de pont naar Maassluis vaart hier ook. Maassluis kan je aan de overkant zien liggen en tussen de bomen door de metro richting Hoek van Holland.
We zien veel vogels zoals zwanen, een scholekster, eenden, meerkoeten, ganzen en een verdwaalde fazant. In het bosje langs het water langs de bebouwde kom zien we een paar poppetjes in het gras, een kikker en een egeltje.......wat schattig.
Op de grens van Scheur en Nieuwe Waterweg ligt het sluitstuk van de Deltawerken: de Maeslantkering. Twee ‘armen’ aan weerszijde van het water kunnen bij extreme weers- omstandigheden naar elkaar toe bewogen worden en sluiten dan de Nieuwe Waterweg af. Elk jaar is er een proefsluiting, spectaculair om mee te maken. Een arm is net zo lang (237 meter) als een (liggende) Eiffeltoren. De weg ernaartoe is lang, echt lang en gaat op den duur best vervelen. Het is er ook erg stil, we komen een enkele fietser tegen en een wandelaar. We besluiten een stukje af te steken als we een knooppunten bordje zien. 
Een mooie route door het park met paarden en Schotse Hooglanders en veeeeeeel bramen! Al snoepend lopen we door tot we weer in Rozenburg aankomen.
Daar hebben we even een stuurloos moment want in het park hebben we een pijl gemist waardoor we verkeerd uitkomen maar uiteindelijk komt het goed. Alleen is dit stuk van de route niet leuk want we hebben flinke tegenwind en het is een fietspad langs een autoweg en het Callandkanaal. In de verte zien we de Callandbrug waar we uiteindelijk aankomen en dan in het dorp raken. Ook hier missen we een pijl want we lopen over industrieterrein Pothof......dat kan niet de bedoeling zijn!
Ik begin het zat te worden, we hebben aan een stuk doorgelopen zonder pauze en verlang naar de finish. Het weer is ook niet om vrolijk van te worden......
Eindelijk zie ik een bankje voor een adempauze, we zijn er bijna maar toch! Ik zie de Molenlaan waar de start en finish is al dichterbij komen.
Na ruim 12 km stappen doen we nog even een boodschapje en rijden daarna naar huis. 
Dit was een van de tien thema-wandelingen die op de site van Voorne-Putten staat. Leuk om te doen en lekker dicht bij huis!


meer foto’s

Geen opmerkingen: