Totaal aantal pageviews

donderdag, maart 04, 2021

Gouda 25-2-2021 / 14 km

 Donderdag ochtend rijden wij naar Gouda om daar 15 km te wandelen. De RS80 route heb ik uitgeprint en op mijn telefoon de gpx gezet, deze keer ook weer een digitale tocht vanwege de Corona maatregelen.










Het is even zoeken naar een parkeerplek want het sportcomplex waar de originele start is, heeft zijn hekken gesloten. Aan de overkant bij een school zetten we de auto en dat blijkt ook nog eens op de route te liggen! 
Het is inmiddels heerlijk lente-achtig weer geworden, de jas kan al snel uit! We lopen richting de Reeuwijkse plassen, een mooi natuurgebied. Het is een doordeweekse dag maar toch moeten we vaak de berm in voor auto’s, dat wandelt niet prettig. Uiteindelijk komen we in een wat rustiger gebied waar geen auto’s rijden maar het is nu ook wel druk met wandelaars, natuurlijk vanwege het mooie weer.
Bij het Reeuwijkse Hout nemen we een pauze, een tentje staat bij de deur voor to-go-eten en drinken en verderop is een bankje waar ik vast een plekje inneem. Ook hier is het druk! Het is voorjaarsvakantie dus veel auto’s op het parkeerterrein met ouders en kinderen. Het is hier een waar speel paradijs!
Na de koffie lopen we richting de bebouwde kom van Reeuwijk. Het restaurant Mercadu doet goede zaken met een to-go, ook hier zijn alle buiten bankjes bezet. 
We lopen langs een bungalow park van Landall, en is het zwembad gesloten......
Het laatste deel van de route gaat door de woonwijken van Reeuwijk, hier is het huisjes kijken en tuintjes. Best mooi wonen hier! Als we even de route bekijken hoe nu verder, zegt een man die in zijn tuin staat: “iedereen die met een papier in de hand hier loopt, moet rechtdoor hoor!” Grappig, we zijn dus niet de enigen geweest hier!
En dan zien we de straat waar de auto staat en zijn we weer aan het eind gekomen van de wandeling. Hans stuurt ons terug naar Spijkenisse en kunnen we weer terug kijken op een paar fijne uurtjes wandelen!

Geen opmerkingen: