Totaal aantal pageviews

zondag, december 13, 2020

Winterserie 3 RWV / 13 km




 Deel 3 van de Winterserie gaat normaal gesproken altijd gepaard met een speculaaspop en een erwtensoep eten na afloop. Maar omdat we momenteel niet in normale tijden leven gaan we zelf op pad met de route die we digitaal opgestuurd hebben gekregen. Hans en ik rijden daarom op mijn rooster vrije dag, dit keer afgelopen vrijdag 11 december, naar het Kralingse bos. 

De parkeerplaats is niet vol, het is dan ook somber en fris weer. Met muts, sjaal en handschoenen stappen we door het Kralingse bos. Dit keer een langer stuk voordat we in de bebouwde kom lopen. Bij  pannenkoekhuis De Nachtegaal maken we even tijd voor een heerlijke cappuccino met een neutje-to-go en een speculaasje. Daarna lopen we over het Laantje Nooitgedacht en door de wijk van Oud Kralingen. We bewonderen de kerst versieringen in de huizen en de tuintjes. Dit jaargetijde is veel te zien. Dit keer lopen we aan de andere kant van de Slotvijver tot de kerk. En natuurlijk het park Rozenburg waar we een bankjes rust inlassen. Terug gekomen in het Kralingse bos nemen we nog een cappuccino -to-go bij De Big. 
Helaas is de miezer over gegaan in gestage regen en besluiten we de wandeling in te korten. Maar ook omdat we nog een afspraak hebben aan het eind van de middag is het een goed besluit. We lopen langs de Kralingse plas terug met in het vizier de skyline van Rotterdam. En zo komen we bij de auto aan en hebben er toch nog 13 km op zitten! Moe maar voldaan rijden we terug naar Spijkenisse, we kijken terug op een gezellige en mooie route die we van RWV gewend zijn, maar dan zonder de pijlen! We missen wel het startbureau met zijn gezelligheid maar ach.....we hopen op betere tijden!

Geen opmerkingen: