Totaal aantal pageviews

woensdag, juni 03, 2020

Groene Wissel 680 Almere / 2-6-2020 / 13 km


Om een keer in een andere omgeving te lopen gaan Hans en ik op de dag na Pinksteren naar Almere. We maken er meteen een leuk uitje van want we logeren voor een dagje in het Van de Valk Hotel Almere. We mogen weer, sinds de Corona uitbraak, op een terrasje zitten en het is prachtig weer, hoe mooi is dat? Na het inchecken nemen we het er meteen van, een heerlijk bakkie koffie met appeltaart natuurlijk....!
De volgende ochtend gaan we op ons gemak richting de opstart plaats. We hebben een route uitgekozen, een Groene Wissel. Die start altijd vanaf een station of een bushalte, dit keer een bushalte. Onder de weg waar de bushalte is, is een parkeerplek voor de auto waar het al behoorlijk druk is. Nog even goed oriënteren en dan kunnen we op pad.
De temperatuur is behoorlijk aan het oplopen, het zou vandaag de warmste dag tot nu toe worden, en wij gaan wandelen hahaha!
De kikkers hebben het hoogste woord als wij langs een sloot lopen en na de sloot gaan we de natuur in. We zullen nog veel van dit soort paden krijgen, blijkt uit de route beschrijving. Het is wel erg rustig. We komen behalve een honden uitlaatster niemand tegen. Het pad ligt bezaaid met uitgroeisels van de berenklauw, een giftige plant. Over een tijdje kan je hier niet meer lopen denk ik. Sommige paden zijn zeer moeilijk begaanbaar en ons tempo is behoorlijk laag en het wandelen wordt daardoor zwaar. Ik vind het wel wat hebben maar Hans is er niet over te spreken, hij vindt het zelfs een “zieke geest die deze route verzonnen heeft”. Ik kan er alleen maar om lachen!
Gelukkig is het droog want onder deze omstandigheden zak je niet weg in de grond. Daarom raden wij aan deze route niet in de winter te gaan lopen....
Na ongeveer 8 kilometer zien we een picknick bankje, helaas wel in de zon maar we gaan er toch even zitten om onze broodjes op te eten. Die hebben we bij een tankstation gekocht omdat we onderweg geen horeca tegen zullen komen.
Hans is geprikt door een soort vliegje en ik door een mug maar we gaan vrolijk verder.
Weer een graspad op, dit keer met hoge begroeiing en veel brandnetels dat is oppassen waar we lopen omdat we allebei een korte broek aan hebben.
Dan komen we op een gras talud aan, met een weids uitzicht. Hans maakt er een panorama foto van. De routebeschrijving geeft aan dat we over een naaktstrand moeten lopen. Het is warm maar niet druk met badgasten en hoewel ik vaak naar de sauna ga en blote mensen niet raar vind, is het best ongemakkelijk om gekleed over dit “strand” te lopen. En het is niet eens een echt strand want je kunt niet het water in......
Een alternatief zou het fietspad kunnen zijn dat parallel aan het strand loopt maar daar rept de beschrijving niet over, en dat zou eigenlijk wel beter zijn als je het ongemakkelijk vindt om over dat strand te moeten lopen.
Het laatste stukje is volgens het kaartje recht-toe-recht-aan naar het eindpunt maar de beschrijving zegt iets anders. We kunnen het fietspad op en rechtstreeks naar het eindpunt, of de beschrijving volgen. We doen het laatste. Dat is toch veel leuker dan alleen over het fietspad waar je tegemoet komende fietsers moet zien te ontwijken.
Na ruim 3 uur wandelen komen we aan bij de auto en drinken onze laatste fles water leeg.
De route was avontuurlijk en mooi en goed beschreven. Alleen de paden waar we over moesten waren niet echt wandelpaden en dat gedeelte over het naaktstrand mag er wat mij betreft uit.
Maar we hebben weer 13 km in de benen.

meer foto’s

Geen opmerkingen: