Totaal aantal pageviews

vrijdag, juni 12, 2020

Avondvierdaagse virtueel 2020 4x5 km


Vanwege Corona kunnen we dit jaar de avondvierdaagse niet lopen. Maar er is een alternatief voor verzonnen! Leve de digitale wereld! Want via een app kunnen we wel vier dagen lopen, we kunnen dan zelf de route uitkiezen en de afstand, en zelfs de dagen zijn flexibel want je kunt dit nog tot eind augustus lopen.
Wij kiezen ervoor om ze vier dagen achter elkaar te doen. Afgelopen zondag was het zover, wandelschoenen aan en gaan. Het tijdstip was ongeveer aan het eind van Hans zijn werkdag, zodat hij opgefrist de dag kon afsluiten. Het zijn lange (thuis)werkdagen voor hem.
Het weer was ook zeer aangenaam, niet te warm en niet te koud maar geen korte broeken-weer.
Onderweg komen we een zwanenfamilie tegen op dag 1 want die ging richting het Mallebos. Zeer bekend terrein maar ach, het is hier mooi. De afstand was precies 5 km. Dag 2 was wat minder want die ging de andere kant op door de bebouwde kom richting het ziekenhuis en weer terug. Dag 3 was een mengeling van bebouwde kom en parkachtig gebied. Hier zagen we een nestje jonge meerkoeten.
En dag 4 ging weer door het Mallebos maar dan ook weer net even anders. De route gaf aan dat we over smalle bospaadjes moesten die vol stonden met hoge gewassen, die hebben we maar niet gekozen. Uiteindelijk liepen we toch weer 5 km en deze dag was wat vochtiger vanwege wat gemiezer. Maar ach, we zijn niet van suiker...

We sluiten deze vierdaagse af met een mooie film en wat lekkers, dat hebben we wel verdiend! De medailles worden thuisgestuurd.

Geen opmerkingen: