Totaal aantal pageviews

maandag, maart 16, 2020

Het Loo Apeldoorn 13-3-2020 / 13 km



Dit weekend staat in het teken van het Corona virus. Niet dat we ziek zijn, gelukkig niet, maar omdat vanaf 12 maart strenge regels gelden om het virus terug te dringen. Zoals georganiseerd wandelen, dat is er de komende 2 weken niet bij. We hebben een weekend Apeldoorn geboekt, bij van de Valk, en hier gelden ook wat regels zoals niet te dicht bij elkaar zitten tijdens het ontbijt en tijdens het avond eten. En er hangt een desinfectie zeep automaat bij de ingang.
Wij gaan zaterdag met de auto naar een parkeerplaats vlakbij landgoed het Loo om daar een wandelingetje te maken. Dat wordt de 13 km route die daar is uitgezet d.m.v. witte paaltjes. Op het parkeer terrein is het druk maar daar merken we tijdens het lopen niets van.
Met mijn arm is het minder goed gesteld en 13 km is net genoeg om geen last te krijgen. Het is heerlijk wandelweer en we genieten volop van de parkachtige natuur. Verder op de route gaat het pad over echte bospaadjes en heuvels en dalen dus we moeten wel goed opletten. Maar desalniettemin is het genieten van de vennetjes en mooie bomen. We zien zelfs een begraafplaats voor dieren van het koninklijk huis die daar begraven liggen, van paarden tot poezen en honden. Nooit geweten dat dit bestond....
En we komen na ongeveer 10 km een grappig bouwwerk tegen dat tot niets dient, zien we later op Google. Het ziet er wel grappig uit en maken er een fotomomentje van.
Veel hardlopers maken hier hun rondje en af en toe komen we wandelaars tegen maar niet veel.
Na precies 13 km komen we weer bij de parkeerplaats aan en moe maar voldaan rijden we terug naar het hotel. Het eten daar is super lekker, en hopelijk komen we in de zomer hier weer terug, maar dan voor vijf dagen voor de Apeldoornse 4daagse! Een heerlijk vooruitzicht......als alles door gaat.....

klik hier voor meer

Geen opmerkingen: