Totaal aantal pageviews

zaterdag, december 28, 2019

Rotterdam Night walk 27-12-2019 / 12 km


Derde kerstdag keren wij terug vanuit Duitsland voor een druk middagprogramma. Het avondeten schiet erbij in want we willen om 18.00 uur in Rotterdam zijn, daar start de eerste editie van de Rotterdam night walk en onze laatste wandeling van 2019. We gaan natuurlijk met de metro, de startlocatie is in het Maritiem museum aan de Blaak. Daar moeten we in de rij staan maar tien minuten later hebben we de startkaart gekregen met een keycord. Dan nog even mijn Sofia speldje halen als beloning voor mijn donatie voor het kinderziekenhuis.

Op de sfeervolle startplaats worden we uitgelaten door een enthousiaste speaker, een dame die er wel zin in heeft. We gaan richting de Oude Haven en de Willemsbrug die mooi belicht wordt om de rode kleur te accentueren. Natuurlijk lopen we door de kubuswoningen buurt, woningen gebouwd als kubus, heel apart maar voor ons niet want ja, wij komen hier wel vaker.

In de Markthal is een stempelpost en het is er gezellig druk. Daar halen we even een patatje van Bram om de ergste honger te stillen. Bij de stempelpost krijgen we een blikje drinken en een zout koekje... daar zie ik Sandra en Astrid. Zij wachten op hun maatjes, kletsen wat en gaan weer verder richting de Laurenskerk en door voor ons onbekende straatjes. Zo kom je nog eens ergens! De stadstuin van het stadhuis mogen we ook bezoeken maar we staan in eerste instantie bij een trap om omhoog te gaan. Ik dacht nog: wat raar, de ingang is toch niet via een trap? Maar we liepen als makke schapen achter elkaar de verkeerde kant op! Een dame van de gemeente wijst ons daarop en wij weer terug, de goede richting op.
Hier maken de fototoestellen overuren, het is er prachtig met mooi verlichte beelden en een fontein. Via de tuin komen we weer op de Coolsingel waar de mooie grote verlichte kerstboom staat te stralen voor het stadhuis. Tijd voor een fotomomentje.

Via de koopgoot waar we helaas niet doorheen mogen gaan we via de Korte Hoogstraat naar de Blaak, onder het metrostation Beurs door om aan de andere kant van de Coolsingel uit te komen. Via het Lijnbaanplein met al zijn winkels en winkelend publiek lopen we naar de Oude Binnenweg. Straatjes en hofjes leiden ons naar het Schouwburgplein waar we even een stuurloos momentje hebben, de pijlen zijn kwijt. Maar we blijken weer als makke lammetjes de verkeerde kant op gelopen te zijn, we moeten het Schouwburgplein oversteken maar in plaats daarvan gaan we naar de Mauritsstraat. Over de drukke Kruiskade door een leuk parkje met vrolijke housemuziek. Uiteindelijk komt het wel goed en lopen we naar de volgende verzorgingspost bij de Waalkerk. Even denken we die op de Nieuwe Binnenweg te zien maar dat is een andere kerk. Die is vlakbij de Witte de Withstraat, een gezellige straat vol barretjes zoals De Witte Aap. Vlak voor de Waalkerk is een post waar je chocolademelk kan halen. De rij is lang maar uiteindelijk kunnen we de warme drank op een bankje opdrinken. In de Waalkerk is de stempelpost en moeten we weer in de rij maar die gaat langzaam door de kerk. Wel een originele stempelpost waar enthousiaste dames onze kaarten van een stempel voorzien. De pastoor ziet erop toe dat de bekertjes chocomel leeg zijn, die mag je niet mee naar binnen nemen wat ook logisch is.
Als we de kerk uitlopen herken ik de buurt waar we zijn, vlakbij het Oogziekenhuis. We lopen richting de Westzeedijk om daar een heen-en-weertje te lopen. Maar eerst nog een rondje om de Kunsthal heen. Via de ander kant van de Westzeedijk lopen we naar de Parkkade en zien de Euromast in de verte. Een tweetal muziekanten spelen een deuntje op de trompet om de sfeer te verhogen. In de haven van de Veerkade zijn de bootjes die daar aangemeerd liggen mooi versierd.
Weer terug bij de Erasmus brug zijn we bijna aan het einde van de tocht gekomen. Voor het restaurant Prachtig langs onder de brug door naar de finish dat nog zo’n 800 meter verder is. We worden verwelkomd door zelfde dames speaker en krijgen een speldje in onze handen gedrukt na de laatste stempel.
Na een toiletbezoek gaan we direct door naar de metro want Hans heeft het erg koud gekregen. In de metro op weg naar huis genieten we na van de leuke wandeling. Weliswaar bekend terrein voor ons maar we hebben toch nog verrassende plekjes gezien. Zo hebben we weer 12 km bijgeschreven! De volgende wandeling zal zijn op 5 januari bij RWV.

klik hier voor meer foto’s

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Ineke,
Wat een prachtig verslag!
Uit m n hart gegrepen, als oud Rotterdammer doet mij dit veel.
Zeker omdat die hele omgeving zo mooi beschreven wordt, BRAVO!
Met vriendelijke groet, fijne jaarwisseling en heel gelukkig nieuwjaar.
Jan