Totaal aantal pageviews

zondag, mei 09, 2021

Groene wissel Voorschoten 9-5-2021 / 14 km





Zondagochtend rijden Hans en ik naar Voorschoten. De weersverwachting is goed, de temperatuur gaat flink omhoog vandaag. Lekker wandelweer dus. De route is uitgeprint en op de telefoon gezet, makkelijker kan niet.



De start is bij het treinstation Voorschoten, een groot parkeerterrein ervoor. We starten nog met een jas aan maar die gaat na 10 minuten uit, wat is het warm....
Het eerste stuk van de route loopt langs een weg, maar ach aan het begin van de route dus niet erg. De ingang van De Horsten lopen we voorbij helaas, en dan het tunneltje onderdoor naar het Raadhuis De Paauw. Tijd voor een foto van de nog immer witte leeuwen die ervoor staan en ik ga er tussen staan. Natuurlijkgaat ook De Baadster op de foto, die nog altijd in de vijver achter het raadhuis staat. Veel meer foto’s worden hè niet, behalve dan van een 

brugmomentje die mag niet ontbreken tijdens een wandeltocht.
Dan door landgoed Backershagen met veel stuurloze momentjes. Dit keer is de route beschrijving niet erg duidelijk (of we lezen niet goed) want we lopen diverse keren fout.
Op het hoekje van de Menkenlaan is een bankje en daar genieten we even van een rust en de kapriolen van een meerkoeten paartje op een nest. Het is broedseizoen dus....
Met een d-tourtje door het park er naast komen we aan het einde van deze laan. Door naar de Houtlaan en de lange Raaphorstlaan. We zien veel fietsers en wandelaars op dit stuk en is vrij lang en saai. Een afwisseling is wel leuk, we mogen over een wilgenlaantje langs een watertje lopen.
Na 13 km, we zijn bijna aan het eind van de route, mogen we nog een stukje rond een vijver lopen een zogenaamd wandelpark. Hier veel honden uitlaters. 
Het laatste stukje naar het station is doorbijten, ook omdat ik geen water meer heb. Dus snel naar huis en bijtanken! Deze groene wissel komt niet in mijn top 10 helaas. Wel genoten van het mooie weer.

Geen opmerkingen: