Totaal aantal pageviews

zondag, april 25, 2021

Groene wissel Delft 24-4-2021 / 14 km


Meer foto's hier

Zondagochtend rijden Hans en ik naar Delft om daar een Groene Wissel te lopen. De route staat op Wandelzoekpagina en die gaat uitgeprint mee. Handig want er zit ook een kaartje bij zodat je de route goed kan volgen, deze is uiteraard niet gepijld!

Officieel start de route vanaf het station Delft maar omdat je daar niet zo makkelijk je auto kwijt kan, besluiten we ergens op de route de auto een plekje te geven. 
Vlakbij de afslag naar Ikea is een mooie plek en we zitten dan ook meteen op de route, de stad in.
Als we net onderweg zijn komen we een mini bieb tegen en ik maak een foto en kijk of er wat interessants in zit. Helaas....

De route voert ons door de binnenstad van Delft met zijn grachten en bruggetjes. Je kijkt je ogen uit! Het is wel stil, omdat het zondag is natuurlijk maar ook zijn alle restaurants en winkels gesloten. Gelukkig komen we langs een bakkertje met heerlijke koffie to-go, even een bakkie doen. Wel lopend opdrinken.....


En dan zien we het station van Delft, wat is het hier veranderd en gemoderniseerd! Het oude stations gebouw staat er nog wel maar het treinstation is helemaal vernieuwd en het plein ervoor onherkenbaar verandert! Ik kwam hier vroeger vaak omdat mijn vader hier geboren is en wij thuis geen auto hadden dus gingen we altijd met de trein en bus op pad. Hier moesten we ook altijd overstappen op de bus naar De Lier waar mijn oma en opa woonden, de ouders van mijn moeder.
Tussen de woonboten waar we langs lopen, zien we ineens een moeder eend met heel veel pulletjes! Net uit het ei, want het zijn er veeeeeel! Zo schattig dat gedartel van die beestjes, in en uit het water en moeder eend ziet het vanuit haar nest allemaal aan.

Na nog een gedeelte door de binnenstad lopen we ongemerkt de stad weer uit richting het Delftse Hout. Een mooi natuurgebied met een recreatie plas waar we een stuk langs lopen. Hier kan je heerlijk zonnen en zwemmen met het hele gezin. Nu is het niet druk maar als straks de zon gaat schijnen loop je hier over de hoofden....


En dan hebben we een stuurloos momentje, we lopen verkeerd door een onduidelijke aanwijzing. Maar niet getreurd, de weg vinden we weer moeiteloos terug via Google maps. Leve internet!
Vlakbij de Dobbeplas komen we bij een brug die door werkzaamheden afgesloten is, we moeten van de noodbrug gebruik maken om aan de overkant te komen. Dit stond ook bij de reacties op de site, maar die was van 2019. Ik dacht dat het ondertussen wel klaar zou zijn......niet dus!
En dan nog een stukje langs de Dobbeplas en bij Klein Delfgauw zien we een leuke plek waar je in normale tijden lekker kunt eten en drinken maar waar nu een koffie-en-broodjes-to-go is. Dit is bonus dus dat doen we, eventjes op een houten opstapje zitten om de koffie op te drinken........straks als alles weer normaal is lachen we hier om!

Nog een klein stukje te gaan naar de auto. Over een drukke weg, het enige vervelende stuk om te lopen vanwege de enorme drukte van auto’s, fietsers en wandelaars die aan de verkeerde kant van de weg lopen.......maar gelukkig gaan we snel de natuur weer in. Over een schelpenpad met aan weerszijde knotwilgen. Er zijn minder leuke paadjes! Dan een stukje langs het arboretum Heempark Delft en daar staat vlakbij onze koets te wachten. 


Een half uurtje sturen en we kunnen nageniet van de tocht met een kopje thee. Ik vond het een erg leuke route, heel afwisselend en veel te zien, een combinatie groen en stedelijk gebied. Het was ook heerlijk wandelweer, niet koud met heel af en toe een zonnetje. En zo kunnen we weer 14 km bijschrijven!

Geen opmerkingen: