Totaal aantal pageviews

zaterdag, september 08, 2018

Wereldhaventocht 8-9-2018 / 17 km

De wandeltocht van vandaag is een oude bekende, de Wereldhaventocht van BoTu, de organiserende wandelvereniging.
Hans en ik gaan zaterdagochtend 8 september met de metro op pad, omdat het startbureau vlakbij Marconiplein zit en dus makkelijk te voet te bereiken is. Het is bijna overal in Rotterdam betaald parkeren en het wordt dan ook aangeraden met het OV te komen.

Bij het startbureau is de rust weergekeerd omdat wij vrij laat zijn, het is al 10.30 uur als ik ons aanmeld voor de route van vandaag, 17 km. Na een praatje met de bekende vrijwilligers gaan we op pad, gewapend met een uitgebreide routebeschrijving. Die zullen we niet nodig hebben omdat er goed gepijld is.

We vertrekken vanuit het startbureau richting de Schiedamse weg en het bekende bruggetje bij Delfshaven. Even een moment voor een foto, een brugmomentje genoemd. De Lage Erfbrug gaat bijna omhoog om een groot pleziervaartuig door te laten, maar wij kunnen er nog net over. In de verte zie ik de Euromast, een welbekend bouwwerk in Rotterdam. Lopend langs de bouwput voor het Erasmus MC zien we het oude beddenhuis van dit ziekenhuis nog rechtop staan. Dit gebouw gaat t.z.t. afgebroken worden omdat er een nieuw ziekenhuis is gebouwd. Het is deze week officiëel geopend door Koning Willem.

Als we bij het Maritiem Museum aankomen worden we door een vrijwilliger naar de goede weg verwezen, dat is wel handig in deze drukte. Dit weekend zijn ook Wereldhavendagen, een groot evenement dat jaarlijks in Rotterdam gehouden wordt dus daar komt nu veel publiek op af! De haven bij dit museum ligt vol met boten en bootjes, je kijkt je ogen uit. Via een loopbruggetje lopen we richting de Oude Haven, waar wij even neerstrijken voor een bakkie cappuccino. Uitkijkend op het Witte Huis genieten we eventjes van de rust, we hebben er net 5,5 km op zitten.

Na de rust lopen we richting Willemsbrug. Daar moeten we overheen om bij het Noordereiland te komen en al lopend trek ik mijn jasje weer aan, hier heeft de wind vrijspel en hij voelt fris aan......
Op de kop van het eiland hebben we uitzicht op de Erasmusbrug en dit is het decor van allerlei demonstraties van helicopter acties en vaarboten. Maar wij moeten het eiland nog rondlopen en zullen daar straks aankomen. Eerst nog de Koninginnebrug over en terug naar de Laan op Zuid en de Wilhelminakade. Daar merk je pas goed dat er veel publiek is, de wandelaars en de fietsers worden gescheiden van elkaar op de brug zodat een en ander veilig verloopt.

Zonder problemen komen we aan bij de Veerkade, het toneel van vele standjes en eet tentjes. Die drukte vermijden wij door er achter langs te lopen. Wij vinden het nu wel tijd voor een hapje en lopen richting Loos. Daar zit het terras vol maar daarnaast is nog plek, bij Fröbel.

We hebben er inmiddels 10 km op zitten en vervolgen de route richting de Parkkade. Bij de Maastunnel is het café Ech wel waar ze Rotterdam spulletjes verkopen waaronder ook poncho’s met de tekst: wat een pleuris weer. Ik koop er twee, wel leuk toch?
Bij het Mullerhoofd en de Sint-Jobshavenkade gaat het een beetje spetteren, we besluiten niet de hele ronde over de landtong te lopen maar een klein rondje.

Nog een klein stukje door Delfshaven en dan zijn we er alweer bijna. Onderweg bij de IJzeren brug kom ik Sandra tegen en we lopen gezellig kletsend richting de finish.
We melden ons af en na het stempelen van mijn boekje gaan we weer richting metrostation. Ik kijk terug op een gezellig dagje Rotterdam, de Wereldhaventocht 2018 zit er weer op!
meer foto’s hier

Geen opmerkingen: