Totaal aantal pageviews

zondag, december 04, 2016

Winterserie deel 3 / 4-12-2016 / 10 km

Als ik deze zondagmorgen naar buiten kijk zie ik de witte rijp op de boomtakken dus dat wordt krabben zometeen, we gaan samen naar Kralingen voor de derde editie van de Winterserie van RWV. De sjaal gaat mee en toch ook maar de handschoenen en als we bij de kantine van PAC aankomen zijn de meesten al vertrokken. Ik meld mij aan en Annie heeft mijn startkaart snel gevonden, ik hoefde niet eens mijn naam te noemen.

Vandaag wordt het een rondje Kralingsebos, we komen de hele route er niet uit. Dat is niet vervelend, het is een prachtig bos. Dit keer lopen we niet door de gevallen bladeren maar zijn de paden met ijzel bedekt dus het is oppassen! Gelukkig staat er niet veel wind anders was het echt onaangenaam. Maar al lopend worden we wel warm en maken we de km's. De zon doet echt zijn best en op sommige stukken waar de zon goed schijnt is het aangenaam.

Als we een stukje langs de Kralingse Plas lopen zien we heel veel zeilen van zeilbootjes. Het lijkt wel een zeil evenement, zo druk is het op het water. Hans maakt nog een foto van mij met de zeilers op de achtergond.

We hebben stevig de pas erin gehad en zijn na 1,45 uur weer terug in de kantine waar ik een stempeltje haal en mijn startkaart weer inlever. Tot de volgende editie op 7 januari. Maar eerst nog de Capelse lopen op 17 december.
We stappen lekker opgefrist weer in de auto op weg naar een warme kop koffie, daar ben ik nu wel aan toe!

een paar foto's hier

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Ineke,

Weer een prachtig verslag en mooie natuurfoto’s, daar leent de winter zich goed voor.
Ook een mooie foto waar die zeilschepen op staan, met op de achtergrond de skyline van Rotterdam.
Toch is dit weer, zacht vriezend, heel fijn om te wandelen.
En erg gezond.

Groetjes,
Jan