Totaal aantal pageviews

zondag, november 27, 2016

St.Nicolaastocht 26-11-2016 / 21 km


Ik kies vandaag voor een rondje dicht bij huis. Den Haag is maar een klein stukje rijden en de wandelsportvereniging Haaglanden heeft een tochtje uitgezet in Den Haag, de St. Nicolaastocht. Als ik het startbureau binnenstap komt de sinterklaasmuziek uit de spiekers en staat er strooigoed op de tafels om alvast in de stemming te komen. Het is vandaag behoorlijk koud maar dat is al lopend geen probleem, we worden vanzelf wel warm.

De route is mij onbekend maar de omgeving niet, ik zie al snel bekende gebouwen en winkels. Na zo'n drie kilometer zie ik de vuurtoren van Kijkduin opdoemen en ik zie geen Pokemonjagers rondlopen, het is er lekker rustig. Het is helaas nog te vroeg voor een bezoekje aan de horeca aldaar dus we lopen door. We zijn natuurlijk nog maar net onderweg dus aan rusten zijn we nog lang niet toe al zijn die gezellige tentjes wel verleidelijk!

De golven van de ruisende zee kabbelen het strand op en het is heerlijk zonnig. Wij lopen het duinpad op richting Monster en zien ineens een vos zitten. Een man op een bankje zit hem kennelijk te voeren want hij is behoorlijk tam. Ik heb dit eerder gezien tijdens een wandeltocht in het voorjaar. Het blijft indrukwekkend om zo'n diertje in het wild te zien, hij blijft gewoon lekker zitten zodat wij een foto kunnen maken.

Het duinpad komt ten einde en dan lopen we over het terrein van 's Heerenloo - hier worden verstandelijk beperkte mensen behandeld - en door de bebouwde kom van Monster en daarna over een lang saai fietspad richting Loosduinen. Al babbelend over van alles en nog wat hebben we niet door dat we er al een flink aantal kilometers hebben opzitten en zien we het partycentrum Madestein in de verte. Nu blijkt dit ook een rust te zijn op de routebeschrijving en we besluiten hier een bakkie te gaan drinken. Door andere wandelaars worden we gewaarschuwd: "het duurt hier lang hoor!" Maar dat vinden we niet erg als dat echt zo is. Het is eventjes zoeken naar de juiste ingang maar uiteindelijk vinden we een leuk bankje om op te zitten. En het is niet lang wachten op de consumpties, valt reuze mee!

Na de rust vertrekken we weer richting Madestein. In het park komen we een ruïne tegen en daar staan we even bij stil om een paar foto's te maken. Hier wat informatie over deze ruïne. We lopen door het park verder en dan missen we ineens een paar pijlen en gaat het op spoorzoekertje lijken. Met een aantal medewandelaars zoeken we naar de route en gelukkig is de routebeschrijving wel in orde dus al met al komt het wel goed.
Er is nog een rustmogelijkheid in de kantine van GDA, een voetbalvereniging, maar daar lopen we aan voorbij.
Hierna volgt mooi gedeelte door het Ockenburgpark, het landhuis staat in de steigers voor restauratie. We lopen langs de ijsbaan die nog niet gevuld is met water en zo zijn we bijna aan het einde van de wandeling.

Aangekomen bij het startbureau melden wij ons af na een praatje met de vrijwilligers. We melden nog wel eventjes dat we een paar pijlen misten en vroegen ons af of het krijt soms op was, maar nee, het blijkt een vrijwilligers tekort geweest te zijn. Iets waar veel verenigingen mee te maken hebben helaas. Na nog een stempeltje en een plaatje voor in het boekje nemen we nog een drankje voor de "nazit". Nog steeds galmt de sinterklaasmuziek door de spiekers.......
Ik heb genoten van deze gezellige wandeldag en met een voldaan gevoel stap ik weer in de auto op weg naar huis.

Klikkerdeklik voor een paar foto's

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Ineke,

Wederom een mooi en duidelijk verslag.
Maar als ik dat zo lees is, het meer een puzzeltocht geweest.
Met de gemiste pijlen, maar dat kan altijd wel eens gebeuren.
Ik heb het ook wel eens meegemaakt. (Vrthzn)
Het komt altijd weer goed.

Groetjes,
Jan