Totaal aantal pageviews

zondag, december 18, 2016

Capelse Tweedaagse (1dag)17-12-2016 / 25 km

De Capelse Tweedaagse, door de Rotterdamse Wandelsport Vereniging georganiseerd, ga ik deze keer voor de vijfde maal lopen, echter alleen op de zaterdag. Een groot aantal Walkers (van het forum walkers4walkers) zijn ook van de partij.
Zaterdagochtend is het nog niet erg druk als ik mij aanmeld bij het startbureau in de kantine van KCC en ik ben een van de eersten maar al snel loopt de kantine vol en roept Gijs, de voorzitter, dat we vast van start kunnen gaan zodat er wat ruimte komt in de kantine. Dat wordt niet tegen dovemansoren gezegd en het wandellegioen zet zich in beweging. Wij doen het rustig aan vandaag en lopen in de achterhoede. Het plan is om 25 km te lopen.
Het weerbericht is zodanig dat we geen regenbescherming nodig hebben maar de zon zullen we vandaag niet zien, het is niet erg koud en er staat geen wind. Prima condities voor een wandeling!
De route is zoals gewoonlijk weer prima gepijld en de routebeschrijving kan in de zak. De pijlen volgend komen we via de wijk Schenkel aan bij een soort kunstwerk langs de weg waarop staat: "languit het land omhelst door water". Het is een mooi object om erop te gaan staan met z'n allen voor een groepsfoto die Danyell van ons maakt met gevaar voor eigen leven want ze moet ervoor op de weg gaan staan! Maar het lukt zonder kleerscheuren.....
We lopen richting Algerabrug over de Hollandse IJssel die Capelle van Krimpen scheidt. We maken wat foto's en de groep loopt voor ons uit, we raken hierdoor wat achterop maar we zullen ze straks wel weer tegenkomen bij een rust.
Na heel veel trappetjes op en af lopen langs de haven zie ik ineens een boot met mijn naam erop! Wat grappig, ik zet het op de foto want dat zie je niet elke dag....
Na ruim zes km lopen komen we bij de eerste RWV verzorging post, die komt als geroepen want ik heb trek in koffie.....alleen die is er niet! Ik moet het doen met een bakkie thee. Ik moet wel even naar de wc maar heb geen zin om in de rij te gaan staan, daarom duik ik even later in een van de vele bosjes, we lopen een natuurgebied in. In Krimpen aan de Lek nog aan een plaatsnaambord gehangen, en een wandeltocht is niet compleet zonder een Brugmomentje en die hebben we ook vastgelegd.
Na 13 km is er een horecarust in cafe de Kwaysteniet. Daar is het druk en donker, maar ik ben wel toe aan een lekkere cappuccino!
De rust heeft ons goed gedaan en maken we koers naar de pont want er zit weer een mini-cruise in. Altijd leuk. Het pontje De Zeemeeuw komt er al snel aan en kan een flink aantal wandelaars tegelijk meenemen, het is een dolle boel!
Na de oversteek is er nog een verzorgingspost, want RWV staat bekend om zijn goede verzorging door middel van een heerlijke, eigengemaakte soep van Gijs! Ik verheug me er al de hele dag op! Het is een buitenpost maar er staat een heerlijke bank voor de tent waar ik mijn soep oppeuzel. Lekker zout, dat wel maar dat is goed om het verloren zout weer aan te vullen. Als de soep op is, vertrekken we weer voor de rest van de route, het is nog maar 3 km naar de finish. Omdat ik naar het toilet moet duiken we nog even winkelcentrum De Terp in voor een sanitaire stop bij een Chinees.
Het is 15.55 uur als we aankomen bij de finish en het begint al aardig donker te worden!
Als afsluiter van deze leuke wandeldag drinken we nog wat en we doen nog net niet het licht uit, bijna iedereen is al vertrokken!
Ik neem afscheid van mijn wandelmaatjes en stap voldaan in de auto, terugkijkend op een heerlijke wandeldag!


geniet hier van de foto's

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Ineke,

Wat een leuke tocht, en dat in de achtertuin van Rotterdam.
Inderdaad was het een beetje fris.
Het is zoals gewoonlijk, weer overduidelijk mooi geschreven.

Groetjes,

Jan