Totaal aantal pageviews

zondag, december 11, 2016

Lightwalk Scheveningen 10-12-2016


Na een emotioneel zware dag reizen Hans en ik af naar Scheveningen voor een bezoek aan onze vrienden Jan en Joke die ook een zware tijd tegemoet gaan, Joke d'r zus is deze week overleden.....en samen willen we de Lightwalk gaan doen die dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt. Wij hebben ons niet ingeschreven omdat we punt 1 de prijs te hoog vonden (€ 27,50 p.p) en punt 2 onze vrienden om de hoek van de startlocatie wonen.

Maar eerst eten we een hapje Italiaans in de Keizerstraat samen met hun zoon Arie en schoondochter Amy. De hond gaat ook mee, die zit rustig onder de tafel! Na dit heerlijke eten is het tijd om naar de boulevard te lopen, het vuurwerk gaat beginnen, dat is het startsein van de loop. En al lopend over de boulevard kunnen we van het lichtspektakel genieten.

De route begint vanuit de Passage en we zoeken een pijl voor de richting maar een vrijwilliger wijst ons de weg. De telefoon van Joke fungeert als plattegrond.
Al snel moet ik weer naar het toilet en in de Badkapel, die in de route zit, kunnen we gelukkig terecht. Daar wordt een balletvoorstelling gegeven en is het sfeervol verlicht.

We lopen richting Westbroekpark en komen veel verlichte tuintjes en straten tegen, die in het teken staan van de komende Kerstdagen. In het park zijn de paden verlicht met vele potjes met daarin een waxinelichtje, die op zijn kant liggen. Een slimme manier om er geen regen in te laten komen, helaas miezert het flink! Maar het is gelukkig niet erg koud, zo'n graad of 10......
Vlakbij het water stuiten we op een vuurspuwende man die een voorstelling geeft. Hier staan we even bij stil en proberen wat foto's te maken.
We kunnen een bootje met een wens laten varen in het water, een BOOTschap, maar hoewel het een leuk gezicht is al die bootjes, doen wij hier niet aan mee.

Bij Madurodam is een shantikoor aan het zingen en er is een stempelpost maar wij hebben geen startkaart en gaan dus ook niet naar binnen. We lopen langs Madurodam heen en komen weer op de route, het is nu best druk met wandelaars!
Een klein hondje is zijn baasje steeds kwijt en loopt tussen de wandelaars te slalommen, best wel irritant en ik vind het zielig voor het hondje.......

Als we vlakbij de Waterpartij komen zie ik een plakkaat over de Atlantikwall route, misschien dat ik die een keer ga lopen. We lopen in een sliert wandelaars de steile paden naar beneden en zien en horen op het water een bootje met een gitarist. Hij produceert erg mooie klanken die versterkt worden door een geluidsinstallatie. Het is prachtig!

In het parkje zien we nog een mooi verlichte herderin met haar schaapjes en het volk verdringt zich om een foto te maken. Dit is het laatste lichtspektakel voor ons want wij besluiten nog even naar de haven te lopen voor een overzicht van wat er nog te zien is om daarna op huis aan te gaan voor een afzakkertje bij Jan en Joke, we zijn te moe om de route helemaal af te maken....

En zo komt er een einde aan een enerverende dag. Ik heb er desondanks van genoten!

klikkerdeklik

3 opmerkingen:

Monique zei

Hallo Ineke, ik heb net als jullie zeker ook genoten van deze sfeervolle wandeltocht.

Anoniem zei

Hallo Ineke,

Wat leuk weer geschreven.
Ik wist daar niets van dat er een lichtjes wandeltocht was in Scheveningen.
Als we dat hadden geweten, waren we wel gaan kijken.
Maar je kan niet alles weten.
Ik kan het me voorstellen dat je ervan hebt genoten.

Groetjes,

Jan

Mirjam zei

Hoi Ineke, het was zeker een leuke wandeling, ik heb er ook van genoten. Jammer dat je niet alles hebt kunnen lopen.