Totaal aantal pageviews

zaterdag, oktober 15, 2016

WS78 Barendrecht 15-10-2016 / 20 km

Op deze dag, 55 jaar geleden, zag ik het levenslicht! En vandaag gaan we lekker een feestje buiten vieren, want we gaan de WS78-tocht in Barendrecht lopen! Een lusje van 20 km.

We gaan niet zo heel vroeg weg, er kan tussen 9.00 uur en 10.00 uur gestart worden. De tocht is dit keer genoemd naar Klaas de Heij, de eerste voorzitter van WS78. Hij was samen met nog twee anderen de oprichter van WS78. Deze tochten worden gekenmerkt door het hoge moddergehalte, deelnemen aan de Winterserie, want deze tochten worden alleen in de winter georganiseerd, betekent vaak afzien. We gaan het zien!

Na het aanmelden in de kantine van voetbalvereniging Barendrecht kunnen we op pad. Het is een beetje druilerig en vochtig maar het regent niet. Vanaf de kantine stappen we lekker door richting de eerste rustpost maar zover is het nog lang niet.
Het eerste stuk vind ik saai, ruim 2.5 km lopen langs een autoweg! Aan de linkerkant zien we de nieuwbouw van Barendrecht, rechts de geluidswal van de A16.....ik hoop op beter!
We komen via de straatjes van Barendrecht in de Dorpstraat en lopen over het gezellige dorpsplein. Jammer dat het nog vroeg is en het weer ongezellig maar het is een leuk plein! Via singels en parkjes komen we aan bij de soeppost. Nu weet ik dat die "soep" de naam soep niet mag dragen want het is meestal een lauwwarm bekertje zout water met deze keer een rode kleur maar ach.....zout heb je nodig dus vooruit dan maar. Wat ook tegenvalt is dat de kantine van De Kleine Duiker, een manege, dicht is! Er is wel een toilet die gelukkig open is maar buiten zitten dat is op dit moment niet zo lekker met die kille wind! Ik maak nog een paar foto's van de vrijwilligers die de soeppost bemannen.

Na de soep lopen we een klein stukje naar de dijk die ons naar de Oude Maas leidt, en ik zie het bordje van het Pannenkoekhuis dat vlabij het water staat. Daar gaan we even een lekker bakkie drinken en lunchen, ik ben tenslotte jarig vandaag en dat moet gevierd worden!
En lekker opwarmen, want door de vochtigheid voel ik me toch wat koud.
Wel grappig is dat we aan het raam zitten en wij de overige wandelaars voorbij zien komen! We gaan na de lunch onze weg vervolgen en maken niet het lusje om het Pannenkoekhuis heen maar lopen meteen af op het pad waar we de wandelaars net zagen.

Er loopt een minirails langs de Oude Maas, een nog werkend spoorlijntje voor kinderen. Vandaag is het stil en we lopen langs en over de rails. Er is zelfs een klein perronnetje en bruggetje en nee.....hier heb ik geen Brugmomentje! Die komen later als we door een groot natuurgebied lopen.

In Heerjansdam komen we drie plaatsnaamborden tegen, welke zal ik eens gebruiken voor een paaldansmomentje??? Ze staan alledrie heel dicht bij elkaar....
Het plaatsje lopen we snel weer voorbij om vervolgens op de 40-km route te komen, die ons brengt in de Zuidpolder, een aangelegd natuurgebied met leuke vlonders. Er lopen ook Galloway runderen die ons liggend vanaf het gras begluren.
De route voert ons over de lange vlonder over het water, heel apart! En er staan diverse kunstobjecten van roestig materiaal en stellen allerlei vogels voor. Het is ook een broedplek voor zwanen, we zien er veel!

De fruitpost bevindt zich in de bebouwde kom, en we lopen er bijna aan voorbij. De vrijwilligers die de post bemannen roepen ons. Hier kan je fruit en wat te snaaien krijgen maar we hebben geen trek in fruit, ik pak een dropje en een klein stukje chocolade, want ja....het is mijn verjaardag en vandaag neem ik het ervan.
Na een praatje met de vriendelijke vrijwilligers gaan we weer op pad voor het laatste stukje en de zon piept een beetje door het dikke wolkendek.
Zo lopen we via de straatjes om het voetbalveld heen naar de kantine en melden ons af. Ik koop nog een nieuw stempelboekje en laat hem stempelen door de heer de Heij himself!

Om eerlijk te zijn vond ik de route een klein beetje tegenvallen maar dat komt misschien ook door het sombere weer. Het moddergehalte was niet hoog, klimmen en dalen was er niet bij en er waren ook geen glijpartijen. Nou....een beetje dan!! En niet in de laatste plaats vond ik het erg duur, €4,50! Maar ik heb toch dingen gezien die ik bij eerdere tochten vanuit Barendrecht niet gezien heb en het is een leuke manier om je verjaardag te vieren!!!bekijk hier de foto's

1 opmerking:

Anoniem zei


Hallo Ineke,Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, het is wel drie dagen geleden maar toch, van harte. Ook Hans!Wederom een mooi verslag.Het ziet er wel wat saai uit, maar toch ook wel mooi.De natuur is daar wel mooi, ik ben daar een beetje bekend.Ik zag in die vragenlijst dat je heel veel km”s in je benen heb.Erg leuk zoals je die vragen beantwoord.Heel veel succes met de volgende wandeltocht.Groetjes,

Jan