Totaal aantal pageviews

zondag, oktober 23, 2016

Noordwijk 23-10-2016 / 15 km


Vannacht heeft het voor het eerst sinds de herfst begonnen is gevroren en dat is te merken als we in de auto willen stappen: we moeten krabben! Hans en ik zijn vandaag van plan om naar Noordwijk te rijden voor een tochtje van 15 km zodat ik mijn nieuwe heup-wandeltas kan uitproberen die ik gisteren gekocht heb voor mijn verjaardag.

De tocht van vandaag wordt georganiseerd door de Noordwijkerhoutse Strand Lopers, een atletiek vereniging. De start is in het Indische restaurant Invitation.

Als we er bijna zijn zie ik op de weg er naartoe een huis te koop met een wel heel vreemde tekst: se vende.......wat "te koop" in het Frans betekent. Raar.....we zijn toch in Nederland???
De startlocatie rijden we ook voorbij, nou dat begint al goed! Het is in een restaurant maar dat restaurant staat op een camping terrein......snappen jullie het nog??

Het aanmelden is zo gepiept maar wel duur maar het is inclusief een kopje koffie of thee en dan kunnen we met een routebeschrijving in de hand op pad. Die routebeschrijving hebben we echt nodig want er is minimaal gepijld! Oh jee......
Dat vind ik niet prettig lopen, het liefst loop ik zonder beschrijving en op pijlen maar ja.....je kan niet alles hebben en verwachten van een hardloop vereniging.....

We starten de tocht in een mistige nevel en het is behoorlijk koud! Die mist trekt al snel op want de zon doet echt zijn best om door de mist te breken. Gelukkig maar want dat maakt het lopen een stuk aangenamer! We lopen het restaurant uit en lopen langs het Oosterduinse meer. Na wat fietspaden gelopen te hebben, die overigens druk bevolkt worden door fietsers en mountainbikers, komen we in de mooie natuur van de Amsterdamse waterleiding duinen en kunnen nu de bordjes volgen die voor ons uitgezet zijn, gele plastic pijlen die goed te zien zijn. ALS ze er zijn want er is minimaal gepijld en dat loopt niet ontspannen! Ook ontbreken er herhalings signalen zodat je weet dat je goed zit......

Als we uiteindelijk in de duinen lopen mogen we dan toch door middel van een stijle zandweg naar boven, naar het strand! De zon schijnt inmiddels uitbundig en het waait amper dus het is er goed toeven! Er lopen ontzettend veel paarden met hun berijders langs het strand, we zien wel drie grote groepen ruiters voorbij komen. Het water van de zee heeft zich terug getrokken, het is eb en het zand is dus makkelijk te belopen.

Omdat er geen afstanden staan bij de routebeschrijving weten we niet hoelang we over het strand moeten. Het enige wat we weten is dat we er bij de tweede strandopgang eraf moeten. Dat houden we dan maar goed in de gaten!
Als we de strandopgang zien en naar boven lopen, is er enige verwarring over hoe nu verder, de omschrijvingen kloppen niet helemaal met wat we zien. Op goed geluk vervolgen we de weg, maar die is achteraf niet de juiste. Dan zien we in de verte mensen met een routebeschrijving in de hand lopen en denken we dat we die wel weer tegen zullen komen......en gelukkig klopt dat nog ook! We zitten weer op de route......denken we. Want we zien helaas geen pijlen meer, en ook de omschrijving "blauwe palen" klopt niet want die zien we helemaal niet!

We volgen maar een paar wandelaars die ook onze kant op gaan, maar als we de duinen uit lopen en de bebouwde kom in gaan besluiten we op de GPS naar de finish te lopen. Dat is nog een klein stukje. Wel saai langs een autoweg maar ik ben er wel klaar mee nu.

Als we ons af gaan melden zeg ik het wel tegen de dame aan de tafel en ze zegt dat we niet de enigen zijn. Ze neemt de verbeterpunten mee voor volgend jaar.
Goed plan!
Het bonnetje voor de koffie leveren we in, want we zijn wel toe aan iets warms. Maar ik denk dat deze de koffie test van het AD ook niet zou halen....brrr..... wat vies!!
We kletsen nog wat na met andere lopers en stappen daarna weer in de auto voor de terugreis.
Conclusie: deze tocht was mooi maar slecht georganiseerd. De pijlen ontbraken op cruciale plekken, de omschrijving klopte niet en het zou fijn zijn als er afstanden bij staan op de omschrijving. Herhalingspijlen zijn ook wel prettig! Gelukkig stond de vrijwilligster aan de tafel wel open voor commentaar.


hier staan nog wat foto's

2 opmerkingen:

Monique zei

Hallo Ineke, jammer dat het voor jullie puzzel-de-puzzel is geworden. En dat in 'mijn' mooie omgeving, waar je toch vast wel van genoten hebt.

Anoniem zei

Hallo Ineke,

Jammer dat het een puzzeltocht is geweest, maar de natuur vergoed alles.
En als je maar genoten heb.
Maar ondanks dat, wederom een prachtig verslag.
Ik ken de omgeving, heel erg mooi.
En je nieuwe heuptas, is het een aanwinst die voldoet.

Groetjes,

Jan