Totaal aantal pageviews

maandag, januari 06, 2014

RWV Winterserie deel 4 / 5-1-2014 / 15 km

De eerste wandeling van het jaar is meestal deel vier van de winterserie van RWV en het is er lekker weer voor, het lijkt wel lente!
Aan het lange pad, waar het startbureau zit, is het al gezellig druk, het lijkt wel een nieuwjaarsreceptie, dit is natuurlijk een mooie gelegenheid om elkaar Gelukkig Nieuwjaar te wensen en dat doe ik ook!
Paul en Sabine zitten al aan een tafeltje te wachten tot het startsein van Gijs, ik wacht nog ff op Geert maar die is aan de late kant dus ik ga maar vast met Paul en Sabine mee, Sabine in de scootmobiel. Bij het verlaten van het startbureau kom ik nog een aantal leden van de Dordtse Bende tegen, leuk! Het is al bijna tien uur als we op pad gaan, en het is wel fijn dat de route een stukje gelijkloopt met de 15 km route zodat ik een aardig stukje met Paul en Sabine mee kan kuieren. Als we goed tien minuten onderweg zijn, komt Geert ook aangelopen, gezellig!
Vandaag gaat de route richting het Lage Bergse Bos, deze is mij wel bekend onder de naam "vlonder-route" want in het bos is een leuk parcours dat over allerlei leuke weggetjes en vlonders gaat. Maar zover is het nog lang niet, we lopen eerst een flink stuk door de bebouwde kom van Crooswijk en een stukje door het Kralingse Bos. Maar hier vertoeven we vandaag niet zolang, alleen aan het begin en aan het eind een stukje.
We lopen richting de Rotte die we vandaag ook een keer oversteken d.m.v. een brug.
Langs de Rotte is het fijn lopen, we bekijken allerlei huisjes die daar staan, het is er leuk wonen lijkt mij. Het Prinsenmolenpad is druk bevolkt met fietsers, wandelaars en hardlopers, het is dan ook schitterend weer om buiten te zijn. Aan het eind van dit pad begint zo'n beetje het Lage Bergse Bos en de rust zit op ongeveer 7,5 km maar we hebben er de pas goed in en ook allebei geen behoefte aan rust dus we lopen lekker door.
We worden weer om de tuin geleid, wat is wandelen toch eigenlijk een rare bezigheid, want we lopen rondjes door het bos, over de al eerder genoemde paadjes en vlondertjes in ganzenpas, want het is een smal pad. Gelukkig is het niet erg koud of glad! Een mooi stukje natuur midden in de stad.
Als we de Rotte oversteken en verder gaan aan de andere kant van het water hebben we er alweer bijna 10 km op zitten. De rest van de route gaat door de wijk Terbregge, onder de snelweg door richting het Kralingse Bos. Daar lopen we weer over de bekende bospaadjes zoals het Hazenpad. Dit gedeelte is niet erg goed beloopbaar, ze mogen dat pad wel eens beter onderhouden!
Maar uiteindelijk komen we dan toch weer heelhuids aan bij de finish, we hebben lekker stevig doorgelopen en kunnen nog een pannenkoek scoren die ze aan het bakken geweest zijn t.b.v. de Roparun. Mmm....dat gaat er wel in na zo'n stevige wandeling. Na mijn wandelmaatjes voorzien te hebben van wat drinkvocht en ikzelf een thee en nog even nagepraat te hebben, ga ik weer op huis aan. Dit was weer een genoeglijke wandeling!

Geen opmerkingen: