Totaal aantal pageviews

maandag, december 30, 2013

RWV Capelse Tweedaagse 29-12-13 / 25 km

Laat je niet in de war brengen door de titel van dit verhaal, dit is het verslag van 1 dagje wandelen in Capelle aan de IJssel! Het laatste wandelevenement van het jaar 2013 wordt georganiseerd door RWV. Je kan dit weekend twee dagen lopen, ik kies ervoor om op zondag te gaan.
Ik heb met drie wandelmaatjes afgesproken om te wandelen vandaag en op de afgesproken tijd meld ik me aan bij het startbureau van deze wandeling van RWV, gevestigd in de kantine van KCC Delta Logistic in Capelle aan de IJssel.
Het is er al behoorlijk druk, ik schrijf me in, maak even een praatje met Ardie aan de inschrijftafel en word op mijn schouders getikt door Syl, die is inmiddels ook gearriveerd. We dollen wat over wachten e.d. en we gaan op zoek naar Annika, die al het toilet bezocht heeft, ik ga ook maar eventjes. Ik groet nog wat bekenden, en even later zien we Rob ook verschijnen, hij gaat 35 km lopen en wij 25. Verschil moet er zijn!

Gijs bonjoerd ons al het startbureau uit voor de start van 9.00, we mogen, maar moeten niet, eerder vertrekken van hem! Wij laten de grote groep eerst vertrekken en poseren voor het startbureau voor een groepsfotootje, gemaakt door Danyell die weer de clubfotograaf uithangt. De foto's zijn leuk geworden, kijk maar op mijn Facebookpagina!
Niet veel later vertrekken we gevieren en er wordt wat afgekletst onderling, heel gezellig. Ook leuk is dat de route van 35 km een stuk samen met die van ons loopt, zodat Rob een stuk met ons mee kan! Syl last nog een eigen "rust" in, zij moet even het sanitair aldaar gebruiken. Bij het 8 km punt is de eerste verzorgingspost en wij, Annika Syl en ik zoeken een bankje op, Rob gaat verder omdat de splitsing niet lang na deze rust verschijnt maar ook omdat hij liever zijn km's "stampt"! Een medewandelaar spreid voor ons zijn routebeschrijving uit op het bankje, het is namelijk nog erg vochtig, zodat we droog kunnen zitten. Wat een lief gebaar. We kletsen wat met de man, hij zit om aanspraak verlegen. Het gaat natuurlijk over de Nijmeegse en andere vierdaagsen en waar komen wij vandaan? Hij blijkt uit de zgn. "bible-belt" te komen, in de buurt van Geldermalsen en in zijn buurt wordt op zondag niet gelopen, daarom maar hier. En ook over de Nijmeegse, want die "verbroederd maar ook verloederd". Hij loopt hem trouwens voor de 25ste keer!!
Ik kijk wat om me heen, we blijken in Nieuwerkerk a/d IJssel te zijn, en ik zie een jogger voorbij komen. Ik kijk eens goed, hè, dat lijkt Fons wel, een oud-collega van mijn man! Wat grappig zeg, we blijken vlakbij zijn huis te zitten! We begroeten elkaar en kletsen wat, maar omdat we al wat aan het afkoelen zijn, vertrekken we weer. Ons verbazend over de verrassende ontmoetingen die je soms hebt tijdens het wandelen!!!

We komen langs een mooi bruggetje en een brugmomentje is altijd leuk, daarom aan een medewandelaar gevraagd er een foto van te maken. Zo gezegd zo gedaan, we staan er weer lollig op. Het is gelukkig erg lekker weer, en genieten daarom volop! Later blijkt dat deze brug vlakbij het huis van een mede-forummer staat, Paulien. Leve Facebook, je komt nog eens wat te weten!
Vervolgens lopen we kris-kras over vele schelpenpaadjes en polderpaadjes, we hebben het gevoel rondjes te lopen! We zien wat Schotse Hooglanders in de wei staan, mooie beesten zijn dat.
De volgende rust zou bij het 15 km punt zijn, bij de golfbaan aldaar. Een erg mooie locatie, de bediening is prettig en de soep heerlijk volgens Annika. Syl en ik nemen ieder wat te drinken. Erg genieten hier, de stoelen zitten zalig maar ja, de rest van de km's moeten nog bedwongen worden. Met pijn in ons hart nemen we afscheid van de heerlijke warmte hier en Annika deelt een complimentje uit voor de soep, die was superlekker.

Volgens de routebescchrijving zouden we na circa 3 km alweer een wagenrust hebben, het lijkt in onze ogen veeeeel langer te duren eer we die zien! Het is de befaamde "soeppost" van Gijs, maar ik heb daar eigenlijk geen zin in, ik heb meer trek in een warme chocomel. De radio staat gezellig op "Top 2000" en genieten toch nog even van deze rust. Het "wandelgebak" (ontbijtkoek) smaakt erg lekker.
Na nog twee kilometer alweer een binnenrust, en ondanks dat we net gezeten hebben gaan wij hier toch naar binnen. Het is het "Schollenbos", een leuk pannenkoekrestaurant dat vol zit met gezinnetjes die een dagje uit zijn. Het is er druk maar desondanks kunnen we toch aan een tafeltje zitten met z'n drieen. Er zit een dame te wachten op haar afspraak en zij vraagt ons het hemd van ons lijf over wat wij toch allemaal aan het doen zijn? Zij wist niet van het bestaan van het Landelijk Wandelprogramma waaruit je vele wandelingen kan kiezen om te lopen en dat het ook allemaal op internet staat. Ze vindt de informatie die ze van ons krijgt wel leuk en gaat er eens naar kijken want ze houdt ook van wandelen!
Omdat wij wel wat lusten besluiten we een portie poffertjes te nemen, we zijn nu ten slotte in een restaurant. Het ruikt er heerlijk naar pannenkoeken en ander lekkers. Annika neemt een chocomel met een flinke dot slagroom wat tot hilarische taferelen lijdt waarvan natuurlijk een foto gemaakt moet worden! De poffertjes smaken ons heerlijk, en......je raadt het al: daar wordt ook een foto van genomen! We hebben de grootste lol hierom, ik heb buikpijn van het lachen!!!

Maar de wandeling is nog niet ten einde gekomen, er wachten ons nog 6 kilometertjes. Over bospaadjes, hazepaadjes en ijsvogelpaadjes, we blijken door een parkje te lopen. Maar we hebben wel het idee dat we om de tuin geleid worden, we lopen rondjes! Ach, dat is helemaal niet erg, we moeten ten slotte de 25 km volmaken. We worden aangesproken op onze lollige heuptasjes, die bij ons alledrie volhangen met de Sunny-veters. Later blijkt er iemand een foto van gemaakt te hebben, die we wederom op Facebook hebben mogen bekijken.
En het duurt niet lang meer of we zien de viaduct die vlakbij de start is, we moeten de Capelseweg onderdoor. Rond half vier melden wij ons af, en besluiten nog even wat na te kletsen. Annika ontmoet een oude bekende, klest daar wat mee en als ik naar het zitje wil lopen zie ik iemand naar me zwaaien. Het blijken oude hardloopvrienden te zijn die ook aan het wandelen geweest zijn, Marian, Wil en aanhang. Erg leuk om hen weer te zien!
Tenslotte schuift Rob ook nog bij ons aan en gaan er nog even uitgebreid voor zitten om de dag door te nemen. Dit was weer een gezellige wandeldag! Ik heb ervan genoten: de route, het gezelschap en het weer, het was allemaal even top!

Geen opmerkingen: