Totaal aantal pageviews

dinsdag, november 26, 2013

Sint-Nicolaas wandeltocht W.I.K. 23-11-2013/15 km

Ik kies er vandaag voor om een tochtje in Dordrecht te gaan lopen. Er zijn geen wandelmaatjes die meegaan, ik ga alleen met mijn MP3 als gezelschap. De tocht is georganiseerd door WSV Willen Is Kunnen en het startbureau zit in Het Polderwiel in Dordrecht. Mijn auto kan geparkeerd worden op het terrein van het winkelcentrum en het is nog gratis ook! Waar zie je dat nog tegenwoordig???
Ik schrijf me in voor de 15 km, ik hoor wat gemopper om me heen want er zijn niet genoeg routebeschrijvingen. Maar daar heb ik geen last van, blijkbaar zijn er van de 25 km niet genoeg. Ze hebben het aantal gebaseerd op de aantallen van vorig jaar, maar toen was het erg slecht weer waarschijnlijk. Vandaag is het rustig herfstweer, niet warm, niet koud en nagenoeg windstil! Perfect wandelweer dus!

Ik ga gewapend met een routebeschrijving op pad. Er is ook goed zichtbaar gepijld dus ik volg voornamelijk de pijlen. Het begint al "goed", een lange, rechte weg over de stadspolderring richting de Wantijdijk. Ik krijg visioenen van de KM van de RWV die ik twee keer gelopen heb in deze contreien maar toen was ik hier in het donker en we liepen verkeerd!! Dat is overigens wel goed gekomen. Nu loop ik goed en ik vermaak me wel met de muziek op mijn oren want meer is er niet. Ik heb er een goed tempo in, het gaat lekker.
De Bildersteeg, Noordendijk en de Zuidendijk loop ik met herinneringen aan deze Kennedymarsen en ineens sta ik in de Gravensingel. Ik dacht nog: "he, hier was de start van de KM" en ja hoor, de kantine van Deltasport doemt voor me op! Daar gebruik ik even het toilet en ga vervolgens weer verder want ik ben nog lang niet moe! Helaas doet mijn "Runkeeper" het niet goed, ik weet dus niet op hoeveel km deze rust is en dat staat (helaas) niet op de routebeschrijving. Dat vind ik altijd wel jammer, dat de afstanden niet vermeld worden op de routebeschrijving. Blijkbaar is dat erg veel werk! Al zet je het maar bij de rusten, dan WEET je iets. Voor mijn gevoel heb ik tien km gelopen, ik ben twee uur onderweg. Dus ik moet er nog 5.

De route voert ons door het Dubbelsteynpark en er komt een mooie poes naar mij toegelopen. Een medewandelaar die voor mij loopt zegt er iets van maar ik heb mijn oordopjes in en krijg het niet mee. Hij heeft ook verder geen zin om een gesprek te voeren, hij loopt met zijn maatje verder en ik volg hen op de voet, ze hebben er een best tempo in! De dame loopt contstant om haar heen te zwaaien en te wijzen, blijkbaar heeft ze veel te vertellen over de omgeving. Eventjes is er verwarring over de bepijling: moeten we nu rechtdoor of met een bochtje het pad vervolgen? We blijven er even over praten, een ander groepje wandelaars komt ons tegemoet en twijfelt ook maar toch gaan we rechtdoor. Het maakt verder niets uit, de pijlen zien we even later weer terug, we liepen parallel!

Aan het eind van het Flamingopad, een fietspad dat leuke pergola's heeft (wat zal dat mooi zijn in de zomer!) gaan we de Loswalweg op, de bebouwde kom parallel aan het Wantijpad! Dan lopen we richting het winkelcentrum Maaskanthof waar bedrijvigheid heerst in verband met de intocht van Sinterklaas, maar ik loop om het centrum heen over de parkeerplaats linea recta naar de finish. Ik kom daar om 11.30 aan dus een puike tijd gelopen over 15 km! Best lekker gelopen ondanks de saaiheid van het parcours. Ik heb dan ook helemaal geen foto's gemaakt.
Ik meld mij af en neem een speculaaspop in ontvangst van Sint Nicolaas die rondloopt in Het Polderwiel.

Na nog een heerlijk (heet!) soepje stap ik weer eens op om richting huis te rijden. Dat is het voordeel van een kort tochtje: je hebt nog wat aan je middag!

1 opmerking:

larissa zei

Volgend jaar loop ik hopelijk weer gezellig met je mee.