Totaal aantal pageviews

dinsdag, november 19, 2013

RWV Winterserie deel 2 / 17-11-13 / 15 km

En dan is het weer tijd voor deel twee van de Winterserie bij de Rotterdamse Wandel Vereniging. De serie van zes wandelingen vanuit de kantine van PAC in Kralingen, het zijn er zes, begint altijd lekker laat dus lekker "uitslapen". Dat is wel eens fijn op de zondagmorgen. Maar ik ga toch rond 9 uur de deur uit om op tijd te kunnen starten. In de kantine is het al erg druk omdat er ook een snelwandelwedstrijd gehouden wordt en er zijn ook hardlopers aanwezig die vanuit deze kantine hun rondjes maken.
Het is erg rustig herfstweer, maar dat weerhoud een boom niet om te vallen maar daar over later meer!
De omgevallen boom heeft het hek vernield!
Ik meld me aan voor de serie en ik wacht op mijn wandelmaatjes, Sabine en Paul zitten er al een bakkie te doen en Larissa zou met haar moeder een rondje gaan lopen en ik zie ook Geert weer binnen komen. Dat wordt weer een gezellig groepje. Maar we gaan wel per paar een andere afstand lopen want Geert en ik gaan de 15 km doen, Larissa en haar moeder 5 km en Paul en Sabine de 10 km. Maar het eerste gedeelte gaat gelijk op en het is weer een gezellige bende! Al kwebbelend komen Geert en ik bij de splitsing van de 5 km en we wachten even op elkaar want ongemerkt zijn we op hen vooruit gelopen. Als we vervolgens verder lopen met twee personen minder, horen we ineens een heel kabaal! Wat zou dat nou zijn? We lopen om het hertenkamp heen en zien later door de hekken heen dat er een hele grote boom is omgevallen! Finaal door het hek van het kamp heen! Er zijn geen slachtoffers gevallen blijkt later als we er even naartoe lopen om te kijken. Danyell staat aan de andere kant van de boom, en Larissa heeft inmiddels de RWV ingelicht over het een en ander omdat de route nu omgelegd moet worden. En er worden natuurlijk weer volop foto's gemaakt van dit natuurgeweld! Het is overigens wel vreemd, geen zuchtje wind en toch valt die reus van een boom om!
Een vijver midden in een woonwijk
Maar we hebben nog een aantal km's te gaan dus Geert en ik gaan weer verder met de rest van de route die ons grotendeels door het park laat lopen. Dat is bepaald geen straf omdat de herfst de bladeren mooi doet kleuren. Helaas is er geen zonnetje bij anders was het geheel nog veel mooier! We moeten voor even het bos verlaten om een lusje te maken anders kunnen we geen 15 km lopen. Daarvoor gaan we de elitewijk van Rotterdam door, hier staan prachtige en statige huizen in een mooie en rustige buurt! Wij vergapen ons aan de rijkdom die deze huizen uitstraalt. Er is zelfs een mooie, windstille vijver met daaromheen prachtige huizen! Met namen als "Vijverzicht" en "Vijverlust".
En dan nog een stukje door het Rozenburgse bos. Ook heel mooi, zo'n verstild park in een woonwijk.
En weer terug in het Kralingse Bos
We lopen, als we de wijk weer uitkomen, het Kralingse bos weer in vanaf de andere kant om na een aantal bospaadjes weer aan te komen bij de kantine van PAC. De laatste 200 meter gaan echter NET even anders, niet zoals gebruikelijk langs het fietspad, maar met een heel klein ommetje. Ik wed dat heel veel mensen dat niet gezien hebben, of niet wilden zien! We hebben toch nog redelijk doorgelopen want we komen rond 1300 uur weer aan en melden ons af. Dit keer heb ik geen last gehad van mijn benen gelukkig, ik heb heerlijk gelopen en ga met een voldaan gevoel weer naar huis.

1 opmerking:

larissa zei

Dit werd een zeer memorabel tocht,
over de boom zal nog menig gesprek gaan, maar laten we niet vergeten dat het ook gewoon erg gezellig was .