Totaal aantal pageviews

zondag, december 01, 2013

RWV Winterserie deel 3 / 1-12-2013 / 15 km

Deel drie van de Winterserie van RWV wordt vandaag gelopen, niet alleen door mij maar Larissa, Sabine en Geert zijn ook weer van de partij! En natuurlijk veel meer wandelaars want het is al aardig druk als ik bij de kantine van PAC aankom om mij weer aan aan te melden! Ik ben vrij vroeg en kan nog even kletsen met Larissa en Sabine die er al klaar voor zitten. Ik krijg van Ardie, die aan het startbureau assisteert, een mandarijntje vanwege haar verjaardag en ik feliciteer haar daarmee, ik wist niet dat ze jarig is geweest. Even later zie ik ook een aantal leden van "De Dordtse Bende" zitten en ik ga ze even gedag zeggen. Leuk, dat zij hier ook gaan wandelen!

Ondanks dat het al december is, is het heerlijk weer, zelfs de zon doet zijn best wat de temperatuur omhoog voert! Ik heb een trui aan die later op de dag uitgaat!
Het eerste gedeelte van de route gaat zoals gewoonlijk een stuk door het Kralingse Bos met zijn mooie herfstkleuren. Dat is weer genieten ook al is het een lange, rechte weg! We lopen lekker te kwekken met elkaar dus daar heb ik helemaal geen erg in. Het is ook best druk met recreanten zoals joggers en gezinnetjes met kleine kinderen en honden-uitlaters. Geef ze eens ongelijk, het is prachtig weer om erop uit te gaan!

We verlaten dit Kralingse Bos en gaan de bebouwde kom in richting Woudestein, het terrein waar ook de Universiteit gevestigd is waar mijn beide kinderen op zitten. Helaas voor Sabine en Larissa die de stoel van Sabine voortduwt, moeten we een lange trap over om op het industrieterrein te komen. Zij lopen een stukje eromheen, later zullen we ze weer oppikken. Geert en ik gaan de voorgeschreven route lopen, deze voert ons langs de grote kantoorgebouwen van Rotterdam. Dit terrein wordt het Brainpark genoemd.
Als we dit terrein verlaten wachten we even op Larissa en Sabine en komen ook Bertvos tegen, welliswaar zonder rugzak waardoor ik hem i.e.i. niet herkende! We zijn nu bijna bij de hockeyvereniging Leonidas waar de rust is. In tegenstelling tot mijn gewoonte gaan we hier even een bakkie doen. De toegang voor de rolstoel is aan de andere kant, een stijle helling! Maar het lukt Larissa toch om de wagen omhoog te krijgen, de kantine in. Ik ga in de rij voor de versnaperingen staan, het is best druk en je moet betalen met een pinpas die ik dus niet bij me heb! Hulp gevraagd en weldra hebben we onze koffie c.q. frisdrank in de handen. Hij is lekker maar heet!! Dus het duurt even voor ik die op heb. We gaan even aan de tafel zitten waar Tini met haar wandelpartner ook zit, we kletsen wat en zo is het weer tijd om op te stappen.
De dames besluiten toch de 15 km route te volgen en Geert en ik gaan met hen mee, gezellig!
We gaan richting de Van Brienenoordbrug, over het Toepad langs de kazerne waar zoveel commotie over is geweest. Via dit pad lopen we het Rivium in, ook een industrieterrein waar het hoofdkantoor van mijn werkgever gevestigd is. Ik heb hier vaak gereden met de auto maar nog nooit gelopen. We lopen een stukje langs de brug, een kolossaal bouwwerk. Er onder door lopen is wel heel apart! Na een stukje langs het water gelopen te hebben moeten we een parkje in, dat is lastig voor de rolstoel maar het lukt prima. Een paadje vermijden we en lopen langs het fietspad richting de dijk die we, helaas voor Sabine, moeten oversteken, we moeten een stukje klimmen. Ze gaat de rolstoel uit en met vereende krachten wordt ze de dijk op geleid. Die hindernis is ook weer genomen, best wel een avontuur voor Sabine!

Na dit dijkje komen er geen bijzondere hindernissen meer en kunnen we de weg vervolgen richting de wijk Kralingen. De elite wijk van Rotterdam. De vorige keer liepen we hier ook maar toch weer door andere straatjes. Via het Park Rozenburg lopen we dan de finish tegemoet waar we Danyell tegen het lijf lopen. Ze heeft het rustig aan gedaan en veel foto's gemaakt die te zien zijn op haar site Danyell.nl

Na het afmelden gaan we nog even napraten en we nemen er een soepje bij. Nou ja.....soepJE?? Het is erwtensoep die wel erg dik is maar ze smaakt erg lekker, dat dan weer wel. Even later besluiten we de thuisreis te aanvaarden, het startbureau gaat ook sluiten en we nemen afscheid van elkaar. Moe maar met een voldaan gevoel kom ik een half uurtje later weer aan in Spijkenisse. De helft van de serie zit er alweer op!1 opmerking:

larissa zei

je hebt goed omgeschreven over hoe een heerlijk tochie we gehad hebben. Volgende week lopen we even wat harder maar bij de Capelse doen we precies weer zo.