Totaal aantal pageviews

zondag, juni 07, 2009

Kippenloop 2009 - 25 km

Deze sponsorloop in Katwijk aan zee is één van mijn favorieten. De opbrengst is voor KWF en de tocht is zeer goed georganiseerd. Bij elke pauze is er wat lekkers en de bepijling is uitstekend.

Lisette gaat deze keer mee, en aantal walkers van W4W zijn ook present. Om 8 uur rijden we richting Katwijk. Maar o jee, waar is de Tom Tom? Dan maar zonder (ik had hem toch meegenomen? Snap er niets van). Bijna komen we in Amsterdam (miste de afslag), uiteindelijk komen we aan in Katwijk. Daar zie ik een auto met rugzak achterin en besluit erachteraan te gaan want dat zijn vast wandelaars.......blijkt het de auto van Maaike te zijn met Sunny en Maas aan boord! Helaas is de grote parkeerplaats vol en moeten we de wijk in. Dat lukt aardig en daar zie ik ook Bill en Anneke aankomen. Gezamenlijk lopen we naar het startbureau.
Daar zien we Maarten, Ed en Peter ook. Na wat heen en weer gezoen gaan we op pad, de duinen in.

Bij de eerste stempelpost is er koffie maar Lisette en ik gaan voor de cappuccino, even verderop het strand. Het strand is lekker strak en dat loopt heel prettig. Er staat een flinke wind maar die hebben we in de rug. Af en toe moet er gesprongen worden, want er zitten soms diepe watergeulen in het zand. Een dame vond het maar niets, die loopt flink te mopperen! Maar ja, dat helpt niets, je moet er toch overheen........
Bij de koffietent strijken we neer voor een bakkie, de toiletten worden druk bezocht. Bij de volgende tent gaan we even plassen maar dat kost dan weer € 0,50! En er is geeneens water om te tappen want het water uit het kraantje is geen drinkwater.
Hier zaten ook een aantal van de walkers en wij gaan er eventjes bij zitten tot we weer richting de duinen vertrekken.

De volgende rust zal over ongeveer 10 km zijn, daar zijn de kippenpoten te verkrijgen. De route gaat door mooi duinlandschap waar ook een aantal hooglanders grazen. Het is prachtig weer en wij genieten volop van de omgeving. Aan het eind van dit stuk gaan we door het Panbos.
Op de grens tussen Katwijk en Wassenaar, om precies te zijn in Panbos, zijn de resten van de Atlantikwall nog duidelijk zichtbaar. Het gedeelte dat toegankelijk is voor het publiek is slechts een klein deel van de resten van de Atlantikwall, die in Katwijk ook wel Tankwall genoemd wordt.Tussen 1943 en 1944 werden de al voltooide delen van de Atlantikwall grondig geïnspecteerd door veldmaarschalk Erwin Rommel. Hij oordeelde dat de veldversterkingen nog verder uitgebreid moesten worden en dat de stranden voorzien moesten worden van allerlei obstakels. Deze metalen constructies die toen verschenen op de stranden noemde men ook wel Rommelasperges. Op de grens van het strand en de duinen moest zoveel mogelijk een anti-tankmuur verrijzen. Daarnaast dienden brede zones met landmijnen achter de Atlantikwall als rugdekking.
Wij mogen een stukje om deze tankwal heen lopen.

Uiteindelijk komen we aan op de "kippenpoten-rust". Daar draaien ze gezellige muziek en de baklucht komt je tegemoet. Het smaakte heerlijk. Na een sanitaire stop vertrekken we weer richting de boulevard.
Als we bijna bij de laatste stempelpost zijn, word ik gebeld: Syl aan de telefoon. Ik dacht: o, die laat zeker even weten waar ze nu loopt. Zegt ze: kijk eens naar links. Lopen ze 100 meter achter me! Maike, Adri, Moud en Bianca zijn er ook! Leuk zeg....dat ik hen hier tegenkom. Zij lopen de 42 km route. Het laatste stuk loop ik met hen op. Die gaat richting de boulevard en rond half vier lopen we de rode loper op van de finish. Een klein meisje staat daar trots haar medaille te showen en we gaan samen op de foto.

Hier is het erg druk en heel gezellig. Wij krijgen bonnetjes voor kibbeling en haring, Lisette gaat in de rij staan. De walkers zijn ook binnen en het wordt weer een gezellige bende. Heel toevallig zie ik Alie en Sytske bij de consumptiebonnen tent.
Maar na een uurtje komt er een fris windje en vertrekken we weer richting Vlaardingen.
Op de stoel ligt een handdoek omdat mijn flesje een beetje gelekt had en Lisette gaat nog op zoek naar de TomTom. Wat blijkt? Hij ligt onder de handdoek!!! Pffffffffffff................gelukkig maar.

Zes uur kom ik aan in Spijkenisse, moe maar voldaan over deze heel gezellige en mooie wandeldag. De nieuwe zolen voldoen prima: geen pijn en geen blaren.
De foto's zijn te vinden aan de rechterkant onder het kopje "foto's".

Geen opmerkingen: