Totaal aantal pageviews

zaterdag, mei 30, 2009

Berkel en Rodenrijs 30 km - 30 mei 2009

Vandaag een Biwantotocht gelopen. Een watte....? Ja, zo noem ik een tocht die vreselijk saai is.
Alleen maar recht-toe-recht-aan, niks te beleven en niks te zien en daar hou ik niet zo van!!

Vanmorgen ging ik erg vroeg de deur uit want ik wilde vroeg starten, dat kon al vanaf 7 uur. Nou, dat tijdstip haalde ik niet (ben niet zo'n vroege vogel, moet altijd even op gang komen) maar toch kwam ik rond half 8 bij het startbureau in het scoutinggebouw van de Scouting Berkel.
Daar was het nog niet druk en kon snel van start. Ik zag al aan de routebeschrijving (één A-4tje!) dat er lange wegen in zaten *zucht*.
Een dame ging gelijk met mij op pad, zij had de pas erin zeg! Gelukkig ging ze de 40 km lopen die splitsing kwam er al snel aan dus moesten we afscheid nemen want ongemerkt neem je toch het tempo over.

Veel bebouwde kom gezien en via Bergschenhoek gingen we het Bergsche bos in. Ik dacht: eindelijk iets leuks. Maar nee hoor, de leuke paadjes moesten we links laten liggen.
Gelukkig kwam ik twee jonge meiden tegen uit Alphen aan de Rijn, zij werken allebei in een ziekenhuis, de één in Gouda en de ander in het LUMC en werd ik een beetje afgeleid. Het was reuze gezellig. Zij liepen de 20 km route en vonden het ook vrij saai.

Bij cafe Meerenbos, prachtig gelegen aan het water, konden we lekker in het zonnetje plaatsnemen voor een bakkie cappuccino.....mmmm...altijd goed! Maar die rust was pas na 14,5 km! Ook zoiets, slecht gepland want na 2,5 uur kuieren heb je wel zin in een bakkie en een sanitaire stop was ook broodnodig!

Helaas we moesten weer verder, langs de vaart lopen, meer niet. Een Boedha restaurant kwamen we nog tegen, een onderdeel van de Berenketen. Daar scheidden onze wegen, want de 20 km ging de andere kant op. Wel jammer maar ja, ik had mijn radio bij me, dus stappen maar.

Bij een voetbalvereniging was ook een rust gepland, daar heb ik een Extran gekocht voor de broodnodige energie. Zoals gewoonlijk had ik geen brood bij me, dat krijg ik niet weg. Wel muesli repen en yoghurt snacks.
Daar ging ik niet zitten, er was geen terras gemaakt. Zonde, want het was reusachtig mooi weer en ik had geen zin om binnen te zitten.

Dan maar een bankje opgezocht, ook lekker. Mijn voetjes even geinspecteerd en ingesmeerd. Een heerlijk verwenmomentje!
Maar ja, de 30 km moesten volbracht worden dus gaan maar weer met die banaan.
De ene rechte weg na de andere ging onder mijn voeten, ik had het echt een beetje gehad. Die huisjes links en rechts, tsja die had ik nou wel gezien! Wat ik wel leuk vond, veel mensen boden hun producten aan d.m.v. kleine stalletjes waar je dan zelf je spullen kon uitkiezen voor een prikkie. In goed vertrouwen moest je dan geld in het bakje doen. Een van de meiden nam een zakje paprika's mee voor maar 1 euro!

Bij de laatste rust, Theetuin de Hichte was het druk en zat op het einde van de route maar ben toch even gaan zitten en ook mijn water moest bijgevuld worden, het was dorstig weer! Ik ging in de tuin zitten bij een vrouw die ik herkende van een vorige tocht en zij mij ook toen ik het zei. Bij de Rhoonse Griendentocht kwam ik haar voor het eerst tegen, zij loopt ook vaak alleen. We hebben even gezellig zitten babbelen en gingen toen samen op pad voor de rest van de tocht en dat bleek nog maar een klein stukje te zijn! Na een kwartier waren we alweer bij de finish.

Na het afmelden hebben we nog samen even een drankje gedronken, dat ik in één keer achteroversloeg want wat had ik een dorst. Het was inmiddels twee uur dus een keurige 6,5 uur gelopen over 30 km. Daar was ik weer wel tevreden over én het was natuurlijk heerlijk weer.
Ik heb ook geen foto's gemaakt, er was gewoon niets leuks om te fotograferen. O ja, ik zag een mooie zwanenfamilie met allemaal jonkies, dat was wel schattig.

Geen opmerkingen: