Totaal aantal pageviews

zaterdag, maart 16, 2024

Trainingstochtje 14-3-2024 / 30 km


MAASHAVEN

Het is tijd voor een trainingstochtje. Omdat ik vandaag, donderdag, vrij ben besluit ik vanaf Rotterdam naar huis te lopen. Dat is precies 30 km. 

Met de metro rij ik samen met Hans naar het Erasmus MC, waar hij werkt. We nemen afscheid in de hal en ga nog even naar het toilet. Ik vertrek precies om 7.55 uur vanaf de uitgang aan de Westzeedijk. Het beloofd een heerlijke lentedag te worden en heb er zin in!
De pas zit er goed in en ik geniet van het Rotterdamse. Het is lekker druk want iedereen is gehaast op weg naar zijn of haar werk. Via de Erasmusbrug met zijn magnifieke uitzicht loop ik naar Rotterdam Zuid. Daar zie ik de werkzaamheden bij de Rijnhaven. Ze gaan daar een stads strand aanleggen. Nou, ik ben wel benieuwd hoe dat gaat worden!
Onder de metrolijn zie je de geschilderde pilaren waar ik een foto van maak. Ik plaats hem op Facebook en vraag: waar ben ik?
Mijn oorspronkelijk plan is om bij het Ikazia een stop te houden maar ik ga zo lekker dat ik doorloop naar de volgende rust in Charlois. Achter het Ikazia langs ga ik naar het Zuiderpark. Een groot en uitgestrekt stadspark waar het op dit moment uitgestorven is. Maar niet getreurd, ik geniet wel van de opkomende lentebloemen en de rust. Op mijn oren lekkere muziek dus ik stap heerlijk door.
Bij de rust in de McDonalds kom ik even bij, ik heb nu 10 km gelopen en ik ben niet ontevreden over de tijd. Na de koffie loop ik richting Rhoon en zie een ganzen moeder met heel veel pulletjes, ik zet ze op de foto.
In Rhoon loop ik achter de Intratuin langs naar het park er achter. Ook hier een oase van rust. En door naar Hoogvliet via de stadsparken. Helaas geen Schotse Hooglanders te zien vandaag, dit is hun begrazingsgebied. De rust in Hoogvliet is ook weer een Mac, ze hebben daar heerlijke koffie voor weinig. Ik ben een tevreden mens, want ik zit alweer op ruim 20 km! 
In mijn hoofd heb ik wel de route zitten maar toch loop ik hem niet helemaal als gepland want in Hoogvliet loop ik een stukje door het Ruigeplaatbos waar mijn jeugd ligt. Vroeger ging ik hier vaak met mijn broertje spelen. In de winter van de heuvel roetsjen of bij “de Spin” klimmen. Memories all over🥰
Dan ga ik de Spijkenissebrug over die gelukkig niet open staat. En onderdoor richting Schenkel, een van de nieuwste wijken in Spijkenisse. Nog even een bankjesrust waar een waterkraan is en weer door. Ik besluit niet langs te gaan bij Kerels aan de Maas, een restaurantje langs het water maar ik loop door. Via het parkje achter de Planetenlaan en Eikenlaan is het nog maar een klein stukje naar huis.
Daar arriveer ik precies 7 uur later, om 14.55 uur. Best een mooi tempo vind ik, en ik voel mij prima! Het is nog steeds heerlijk weer en ik geniet na op de schommelbank in de tuin. Een welbestede dag! Laat de Vierdaagse maar komen!

1 opmerking:

Fred van der Horst zei

Prachtig verslag Ineke en in vele opzichten zo herkenbaar. Tja dat Rijnhaven project is eigenlijk te triest voor woorden. Op geld beluste projectontwikkelaars hebben dit er bij de gemeenteraad door kunnen drukken ! De eens zo bedrijvige haven voor de binnenvaartschepen helemaal naar de knoppen geholpen. Maar Rotterdam is allang niet meer 'het Rotterdam' zoals vele oud Rotterdammers het wel hebben mee mogen maken en kunnen ervaren. Schijnt met 'deze tijd' te maken te hebben ... zucht..