Totaal aantal pageviews

vrijdag, april 05, 2024

Vakantie Meerdal 2024 / 15 km




Vanuit ons huisje in de Limburgse Peel is het leuk wandelen. Dus hup, wandelkleertjes aan en gaan! Het weer is niet echt fraai maar oké, we zijn niet van suiker en er bestaat geen slecht weer behalve slechte kleding!

Vol goede zin stappen we door het meer dan stille bos, niemand hier haalt het in zijn hoofd te gaan wandelen lijkt het wel. Het is uitgestorven! Omdat de regen vele paden onbegaanbaar heeft gemaakt kunnen we er toch redelijk goed over wandelen. Af en toe vormt het pad een uitdaging in de vorm van modder maar dat kan de pret niet drukken, we lopen er gewoon omheen!
Dan komen we uit het bos en volgens de routebeschrijving moeten we langs een weg lopen. Hans heeft een knooppunten route gemaakt. We zien het gehuchtje Merik in de verte, de skyline van een molen en een kerkje. De weg is heel rustig, ook weinig auto’s hier. Gelukkig maar want constant in de berm springen door een langs rijdende auto is niet fijn.
Bij een kruising van wegen zien we een bankje, tijd voor een pauze want we hebben er nu 6 km op zitten en het is nog steeds droog❤️
Na ongeveer een kilometer over de weg mogen we het gras in…..joepiieee. Elk grassprietje is nat dus je begrijpt het al, onze voeten raken doorweekt! Niet getreurd, dat droogt vanzelf! We lopen langs een klaterende beek en een boomkwekerij met hele mooie in bloei staande magnolia’s.
We komen aan in het plaatsje America, waar het ook angstvallig stil is. Een kerkje, een supermarktje en een paar winkeltjes, dat is het. De lunchroom aldaar is dicht op woensdag, maar er is wel een snackbar die open is. Daar eten we wat en daar is het ook stil behalve de uitbaters is er niemand. Het plaatsnaambord met een Limburgse uitdrukking eronder gaat natuurlijk ook op de foto, evenals een brugmomentje als we eindelijk het graspad mogen verlaten!
Na het eten lopen we weer door naar de volgende geplande rust bij een ander park van Center Parcs, de Limburgse Peel. 
Dit park was vroeger van Sunparks. Hier genieten we van een heerlijk kopje cappuccino. Het is hier wel druk met vakantie gangers, gezinnetjes met kleine kinderen. Voornamelijk Duitsers en Belgen.
Dan nog een klein stukje naar ons huisje maar het laatste stuk is altijd lastig, hoe lang of kort de wandeling ook is. Moe maar voldaan komen we aan en genieten na van deze heerlijke wandeldag! We hebben 15 km gelopen en met af en toe een miezer buitje mogen we niet klagen! 😌

Geen opmerkingen: