Totaal aantal pageviews

zondag, februari 10, 2019

Winterserie 10-2-2019 Hart van Brabant / 13 km


Het verbaasd mij elke keer weer hoe intolerant sommige fietsers zijn ten aanzien van hun medemens! Maar daarover later meer......

Wij gaan deze zondag wandelen in Tilburg bij Hart van Brabant. Die vereniging organiseert in de winter een Winterserie, wandelingen van 13, 23 en 34 km. Wij kiezen voor 13 km aangezien de weersverwachting regen opgeeft maar ook omdat Hans kortgeleden gevallen is en een rib heeft gebroken en twee gekneusd......het gaat nu een stuk beter gelukkig maar hij moet wel rustig aan doen. Dat doen we dan maar!

De start is zoals gewoonlijk bij Boerke Mutsaers, een café restaurant en na een uurtje rijden komen daar aan en het regent behoorlijk!
Als we de inschrijving voor elkaar hebben gaan we 9.20 uur op pad, richting de Tilburgse Universiteit. Dat vind ik wel fijn van deze serie, elke wandeling is anders dus wij laten ons vandaag weer verrassen. De regen is inmiddels gestopt!
Nog maar net onderweg worden we aangehouden door een jonge man:”weet u hoe ik in Joure kom?” Eeeeuuhhh......Hans zegt: dat is wel erg uit de buurt, daar is een treinstation vraag het daar nog maar een keer! Hahaha....die is echt de weg kwijt!!

We lopen door de Oude Warande en niet lang daarna steken we de Bredase weg over om naar zuid Tilburg te gaan. We lopen door straten met rare namen zoals Sloe en Zwin......oké...... Het is een mooie wijk, dat wel. Ook zien we rare kabouters in bomen zitten en elfenbankjes op een boom en een mooie schildering op de pijlers van een viaduct, zie de foto’s onderin het verslag.
Na een wijk met veel slootjes en bruggetjes lopen we de A58 onderdoor. Dit roept herinneringen op......hier zijn we vaker geweest! En ja hoor, we herkennen de grote M die staat voor een rust met koffie!! Alleen jammer dat we dan weer het industrie terrein over moeten. Ach ja, je moet wat over hebben voor een lekkere bak koffie. We zijn er wel aan toe!

Na de koffie lopen we nog een stukje over het terrein dan Katsbogten heet en we gaan weer de A58 onderdoor maar dan de andere kant op. We lopen over een heel lang fietspad, het zogenaamde “Bels lijntje” zie hier voor meer info.

We lopen gezellig te babbelen als we een fietser boos horen roepen dat “we op een fietspad lopen”! Ja....dus??? Geeft dat hem een reden om zo lelijk te doen? Alsof de weg van hem is? Er lopen ook hardlopers op en moeders met kinderwagens! En als hij een bel had gehad kon hij ons waarschuwen, dan gaan we heus wel opzij!!
Na dit intermezzo maken we tijd voor een selfie, samen op de foto met de zelfontspanner. Een paaldansmomentje en een brugmomentje ontbreken vandaag ook niet.
Bij Landgoed Sparrenhof gaat het eventjes mis, we zien geen pijlen meer. Maar even terug zagen we een pijl op de grond liggen.....dan maar even terug lopen en de pijl weer op zijn paaltje plakken, en lopen we weer goed. Maar net voordat we de Bredase weg weer over moeten, zien we weer een pijl die loszit en Hans is de beroerdste niet en plakt ook deze weer vast.......

Nog een stukje om de hockey club heen en langs het spoor lopen we richting de finish. Ik meld ons af en Hans besteld een soepje, eventjes wat zout naar binnen, heerlijk!

Als we naar buiten gaan om weer naar huis te vertrekken, begint het weer te regenen! Wat een mazzel hebben we gehad, het is de hele wandeling droog gebleven! En Hans heeft de hele wandeling zonder noemenswaardige problemen volbracht. Bedankt Hart van Brabant voor de mooie wandeling we komen zeker nog een keer terug!


klikkerdeklik voor meer foto’s hier

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Ineke,
Op de eerste plaats m’n complimenten voor Hans om met een gebroken rib te gaan wandelen.
De meeste blijven thuis op de bank!
Deze tochten heb ik zelf heel veel keren gewandeld, goede organisatie.
De hele omgeving kwam mij natuurlijk heel bekend voor.
En de ervaring die je had met het Belslijntje heb ik ook gehad, alleen die wielrenner
kwam er minder goed vanaf.
Je hebt deze wandeltocht, zoals altijd weer heel leuk beschreven.
Met vriendelijke groeten,
Jan