Totaal aantal pageviews

zondag, november 04, 2018

RWV Winterserie (1) 4-11-2018 / 10 km


Aan het eind van elk jaar begint de Rotterdamse Wandelsport Vereniging altijd met de Winterserie. De start is steeds vanuit het Langepad in Kralingen en je kan drie afstanden lopen, 5, 10 en 15 km. Omdat wij nog het een en ander te doen hebben vandaag, kiezen we voor 10 km. En het is vandaag weer ontzettend lekker wandelweer, wat boffen we toch de laatste tijd wat dat betreft!

Als Hans en ik het sportpark bereiken komen we meteen Sjaak tegen, hij gaat vandaag met twee van zijn clubleden de 15-km route lopen. Het is in de kantine al ontzettend druk!! Ik moet mij een weg banen naar de inschrijf tafel om een kaartje in te vullen. We gaan meteen maar voor de hele serie en ik verbaas mij wederom over de prijs!! Drie hele euro’s voor de hele serie van zes, waar doen ze het van??

Na een praatje hier en daar met wat bekenden gaan we naar buiten, het merendeel is vertrokken omdat zij “weggestuurd” waren door Gerrit vanwege de drukte in het pand.
Wij lopen achter de meute aan het Kralingse Bos in. En daar komen we de eerstvolgende twee uur niet meer uit, het is vandaag de “bostocht”. Er is dan ook niet veel te melden behalve dan dat we over de vele bospaadjes lopen, langs de Kralingse plas. En toch nog een paar foto’s gemaakt, ondanks dat wij hier al vaker hebben gelopen het is toch wel weer lekker om hier te zijn en te genieten van de mooie herfstkleuren in het bos! We maken zelfs tijd voor een brugmomentje! We hebben er lekker de pas in, rusten niet bij De Big en na nog geen twee uur wandelen hebben we er alweer 10 km op zitten! Nadat ik ons afgemeld heb gaan we nog even een bakkie lekkere koffie halen in Woods, het nabij gelegen restaurant aan het begin van het Langepad. Een heerlijke afsluiting van een mooie wandeling! Bedankt RWV voor de mooie route en tot de volgende keer!!
klik hier voor foto's

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Ineke,
Heel leuk zo’n winterserie maar dan mag het wel een beetje kouder zijn.
Je gaat wel door een hele mooie omgeving het Kralingsebos.
Hele leuke foto’s en eigenlijk zoals altijd heel mooi beschreven, leuk verslag.
Groeten,
Jan