Totaal aantal pageviews

zaterdag, december 12, 2015

Oliebollentocht Crooswijk 12-12-2015 / 9,3 km

Tja, er staat boven dit verhaal 9,3 km. Dat komt zo......

Het plan voor vandaag is een stukje van 20 km te wandelen in Rotterdam Crooswijk, de Oliebollentocht. Ik heb met Martje afgesproken om 8.30 uur te vertrekken. Als ik in Crooswijk aankom is het even zoeken naar een parkeerplekje, ik zet hem aan de overkant tegenover een sporthal, daar is plek genoeg.
De ingang van de kantine van de speeltuin is wat lastig te vinden in het donker, dat kan duidelijker! De kantine is sfeervol versierd, het is tenslotte bijna Kerstmis!
Martje zit al te wachten en na de inschrijfrituelen kunnen we vertrekken.
De routebeschrijving ben ik vergeten op te halen maar Martje niet dus ik vertrouw helemaal op haar en de pijlen. Er is nog wel een briefje van de organisatie over de bepijling die ik niet helemaal snap maar goed, dat kan ook aan mij liggen!

We gaan op weg en de verwarring slaat al snel toe want lopen we wel goed? Er zijn nauwelijks pijlen en de routebeschrijving snappen we ook niet helemaal.
We lopen een stuk langs de Kralingseweg en we moeten tot de veilingbrug maar die is naar mijn idee helemaal niet die kant op!
Als we bij de manege aankomen besluit ik de organisatie te bellen want zó lang zonder pijlen lopen.....dat kan volgens mij niet!
En ja hoor, als we om de manege heen lopen, wat de beste man aan de lijn vertelde, komen we weer pijlen tegen. Dit is voor mij een heel bekend stukje van Rotterdam, ik heb er tientallen keren gelopen. Het laantje Nooitgedacht bijvoorbeeld en een stukje door Oud Kralingen waar het gedenkteken staat voor de gevallenen in de oorlog. Martje maakt er een foto van en ik denk ach waarom ook niet? Ben er vaak genoeg langs gelopen zonder er een foto van te maken....
Maar al lopend verbazen we ons er weer over hoe gebrekkig de bepijling is. De routebeschrijving zegt ons dat we bijna bij de finish zijn! Nou ja......we hebben er net 7,5 km op zitten! We lopen onder een viaduct door wat helemaal kleurrijk versierd is, en goed in de verf is gezet. Erg creatief!
We staan ook vaak stil om even te kijken waar we nu zitten. Maar we komen geen pijlen meer tegen. Wel een bankje gemaakt van mozaïek. Dit soort bankjes zie je veel in Rotterdam, we gaan er even opzitten. Trainen op rusten.......soort van! Want we zijn allebei niet moe! En ik zie achter ons de speeltuin vanwaar we vertrokken zijn!
Het is een tijd geleden dat ik zo'n slecht gepijlde wandeltocht heb gelopen! Dus we hebben uiteindelijk 9,3 km gelopen volgens Runkeeper.
Dit gaan we even bespreken met de organisatie en vragen waar we nu fout zijn gegaan. En we geven tips voor de volgende keer hoe het beter kan. Dit nemen ze ter harte en bieden ons een oliebol aan. Nou nee......daar vind ik het nog te vroeg voor. En gluhwein mag ik niet want ik moet nog naar huis rijden!
We blijven nog even nakletsen met een bakkie koffie en daarna nemen we weer afscheid van elkaar. Ondanks de slechte organisatie hebben we wel lol en plezier gehad!

Geen opmerkingen: