Totaal aantal pageviews

zondag, december 20, 2015

Capelse Tweedaagse 19-12-2015 / 25 km

De Capelse Tweedaagse van RWV is altijd in de laatste maand van het jaar. Meestal is het dan ook erg koud maar vandaag lijkt het wel lente! Heel raar, dat ik op 19 december zonder ruiten te krabben op weg kan naar Capelle aan de IJssel waar de start is van deze tweedaagse. Ik loop 1 dag mee, op zaterdag.
Ik heb met diverse wandelvrienden en -vriendinnen afgesproken en nadat ik me aangemeld heb ga ik in de kantine een bakkie koffie drinken om te wachten tot zij ook gearriveerd zijn.

Het is erg gezellig in de kantine maar dan worden we door Gijs op pad gestuurd want het begint nu wel erg vol te raken binnen en de stroom wandelaars gaan naar buiten om het lusje door Capelle aan de IJssel te gaan lopen. De een gaat voor 15 de ander voor 25 of zelfs 35 km! Wij hebben de 25 -km route gekozen en gaan op weg.
Het heeft even gemiezerd maar het is nu gelukkig droog en we stappen de vochtige lucht in richting de IJssel die we gaan oversteken. De bekende Algerabrug over en dan naar beneden lopen we langs het water. Dit heet de Sliksloothaven en we komen een man tegen die zijn hond uitlaat. Hij zegt dat het hondje vandaag wel erg veel aandacht krijgt door al die wandelaars!
Bij de eerste RWV rust staat Gerrit in de verzorging, wij gaan er even bij zitten voor een lekker bakkie koffie. Er staat natuurlijk vanalles te snaaien maar nee.....het blijft vandaag bij een kopje koffie.
In een van de straatjes staat een jongetje heel enthousiast te doen en als we iets verder lopen heeft hij een tafeltje met allerlei lekkers erop zoals limonade en chocolade en dropjes. Wij lusten wel wat en de kleine ondernemer tilt zijn blikje op waar geld onder ligt.....want we moeten WEL betalen hahaha!! Dat doen we dan ook, we vinden het wel leuk zo'n enthousiast mannetje. Hij roept en zwaait ons nog na als we weer vertrekken.
De tweede rust is in een cafe en de stamtafel is ruim, we kunnen makkelijk aanschuiven. Hier ruikt de soep erg lekker en Annika besluit een kop te nemen, ik hou het bij koffie. De rest van ons groepje zit er ook al en het is erg gezellig.
We zitten nu op de helft van de route en gaan weer verder, de 25 km moeten we nog even vol maken.
Al kletsend en kwebbelend hebben we niet eens in de gaten dat we alweer bij de volgende rust zijn aangekomen......wat gaat de tijd toch snel als het gezellig is! We hebben inmiddels Krimpen aan de Lek achter ons gelaten en gaan nu naar Ouderkerk aan de IJssel. Het schijnt dat we weer de IJssel over moeten door middel van een pontje......is altijd leuk.
Maar eerst nog een rust in De Blokhut waar we aanschuiven aan de bar. Carla is inmiddels ook bij ons aangeschoven, ze heeft trek in een broodje kroket. Ik hou het bij een spaatje rood. Na dit aangenaam verpozen is het tijd om naar het pontje te lopen voor het laatste gedeelte van de tocht. Bij de aanmeerplek gekomen, struikelt Annika nog bijna over een paar omhoog liggende stenen, nog net geen PBS! (Plat op je bek smak)
Het bootje is erg klein, er kunnen misschien net 15 mensen op, er varen twee fietsers mee en de boot is vol! De overtocht duurt niet lang en al foto's makend van elkaar komen we weer heelhuids aan de overkant. De laatste RWV rust is de soeppost van Gijs en ja hoor, de soep staat al klaar! Dat is even heerlijk genieten om energie op te doen voor het laatste stukje.....
Het laatste gedeelte gaat door de wijken van Capelle aan de IJssel en langs het Pannenkoekenhuis Schollenbos waar we ooit eens poffertjes gegeten hebben. We kunnen Jan ervan weerhouden daar naar binnen te gaan anders waren we nu nog niet gefinisht! Het trainen op rusten is goed aan bod gekomen, er waren er vier en we hebben ze alle vier benut.
Nog even door het parkje, onder de Capelseweg door via een tunneltje en dan zijn we weer bij het startbureau gearriveerd. Ik heb mijn stempel al, en we melden ons af. En dan nog eventjes nagenieten en -praten en wat drinken en dan is het weer tijd om op te stappen.
We nemen uitgebreid afscheid van elkaar en ik rij met een tevreden gevoel naar huis......ik heb er weer van genoten! Leuke route, leuk gezelschap en heerlijk weer.

Bekijk hier de foto's

2 opmerkingen:

André van de Hoef zei

Je hebt in ieder geval goed kunnen trainen op rusten! Groetjes André

Albert Westra zei

Mooi verhaal, jullie hebben weer een mooie zaterdag gehad! Voor jullie ook fijne kerstdagen en een goed nieuwjaar met een goede gezondheid en hopelijk een beetje meer vrede in de wereld! Groetjes Albert, Meintsje en Snowy....