Totaal aantal pageviews

zondag, april 12, 2015

Paaswandeltocht Vrijbuiters 2015 / 45 km


De Paaswandeltocht van wandelvereniging de Vrijbuiters heb ik nog nooit gelopen en daarom ga ik deze keer eens richting het Brabantse land! Hij start vanaf een boerderij in Babylonienbroek. Dat is best een eindje rijden en we willen vroeg starten dus dat betekent vroeg mijn bed uit!

Om 6.30 uur kom ik op het nog bijna lege parkeerterrein achter de boerderij, wij zijn de eerste vroege starters omdat we 50 km willen gaan lopen!
We melden ons aan, nog even naar het toilet, kopje koffie, beetje kletsen met andere wandelaars, routebeschrijvingen pakken en dan gaan we op pad!

Het weer is gunstig om te wandelen maar best nog wel fris deze morgen, het heeft vannacht gevroren en dat merk je goed. De route begint al goed: we mogen rond een plas water lopen! Mooi hoor.....maar loopt lastig!

Al snel komen we Marcel tegen en we lopen een beetje te dollen over zijn wandeltempo en lopen een stukje met hem op. Marcel tempert zijn snelheid iets maar hierdoor ben ik toch een beetje te snel van start gegaan waardoor ik last krijg van mijn rechter kuitspier. Al kletsend heb ik er niet zo'n erg in, de kilometers glijden onder de voeten vandaan. De route is in het eerste stuk voor de rust best saai te noemen, maar daar had de organisatie al voor gewaarschuwd.

Na 14 km verschijnt de eerste rust waar we lekker binnen kunnen zitten maar er staan ook bankjes buiten. Toch maar even niet.......een theetje en een koek gaan er nu wel in.....en ik smeer mijn kuitspier in met Perskindol tegen de pijn.

Na een goed kwartier stappen we weer op, de kuitspier protesteert wel maar gelukkig trekt de pijn naarmate de route vordert wel weer weg!
En weer gaan we verder over gras- en bospaadjes en af en toe een leuk ommetje door het erf van een een inwoner met leuke zitjes en doorkijkjes. Hier een Brugmomentje gefotografeerd.

We komen ook langs pyramide bunkers en sommigen zijn open om erin te kunnen klimmen maar ik bedank daarvoor! Ben veel te bang dat ik mijn hoofd stoot of zoiets......

We komen bij een splitsing: 40 of 50 km? Ik aarzel wel een beetje en we gaan in eerste instantie de 40 route lopen, maar we gaan toch terug naar waar de 50 km route verder gaat.

Er is een rust gepland bij zorgboerderij Kraayveld, we zijn de laatsten! Maar toch is er nog van alles te krijgen, zoals een lekkere bak met soep! Dat gaat er wel in, een beetje zout! We zitten nu op 24,4 km en om de één of andere reden valt het me zwaar! Ik denk dat ik toch te snel van start ben gegaan vanmorgen!
Het is wel leuk zitten zo in een boerderij met al die koetjes! Er zitten ook kalfjes in het hok en er loopt een dikke kat rond die om een beetje aandacht bedelt.....

Verder gaan we langs leuke paadjes met knotwilgen die al dan niet geknot zijn en komen dan bij een haventje waar ook een restaurant zit. Daar kunnen we eventjes zitten, het zonnetje begint door de wolken te breken en het ziet er gezellig uit! En een lekkere koffie en appeltaartje gaat er nu best wel in!
Helaas komt daar ook weer een einde aan, we moeten nog een stukje kuieren en we gaan weer in de benen, maar oooh die spieren van mij vinden dat niet leuk!!!

En na de rust begint de vertwijfeling: gaan we wel goed??? Er blijkt een pijl weg te zijn en gaan de verkeerde kant op! Na een belletje naar de organisatie komen we weer op het goede pad, het was gelukkig maar een klein ommetje!
We lopen een mooi stuk langs de rivier de Merwede. Het is lekker weer en er zijn clubjes mensen in de weer met schepnetjes, een familiedag lijkt het wel....

We doen ook het plaatsje Woudrichem aan. Dat is een leuk vestingstadje en je "hoort" er de rust. Hier is de tv-serie Dr. Tinus opgenomen, ik herken een paar straatjes.
De derde rust is op 40,8 km volgens de routebeschrijving maar volgens mijn Runkeeper zit hij verder! En ik ben eigenlijk een beetje klaar met deze tocht!!! We zijn weer de laatste en als we in activiteitencentrum de Hoogt aankomen is het stil en verlaten behalve twee medewerkers. We gaan maar heel eventjes zitten omdat we anders veel te laat aankomen. Er is al gebeld naar de organisatie dat we in ieder geval vijf uur niet meer halen, eerder zes uur! En ik heb de hele dag al last van hoofdpijn......is ook niet leuk!

Na deze rust gaat het goed mis, eerst lopen we te ver door om de route weer op te kunnen pakken en dan missen we een cruciale pijl waardoor we nu wel heel erg veel verkeerd lopen!! De moed zakt me finaal in de schoenen en daarom besluiten we te stoppen en plegen weer een belletje naar de organisatie: kunnen jullie ons ophalen??
Als we staan te wachten komt er een bewoner naar buiten om te vragen wat er aan de hand is, ik sta een beetje te hangen op een hekje om mijn voeten te ontzien, ik wil en kan niet zitten in het gras. Hij biedt een stoel aan maar als hij die wil halen komt de auto er aan die ons terug brengt. Uiteindelijk hebben we 45 km gelopen!

Ik neem afscheid van mijn wandelmaatjes, dit was een lange, lange wandeldag! Maar ik heb desondanks toch genoten....

1 opmerking:

Ikke zei

Mooi verslag en netjes hoor , toch maar even 45 km gelopen .