Totaal aantal pageviews

zondag, augustus 31, 2014

Edese vierdaagse 29-30 augustus 4x 20 km

Dag 3 en 4

Aan het eind van dag drie was ik zo laat thuis, dat ik geen kans meer heb gehad om een verslag neer te typen, dus dat doe ik nu dan maar.
Dag drie is de dag van Otterloo.

De start is al adembenemend mooi, de zon schijnt diffuus door de bomen en ik probeer de stralen te pakken op mijn foto toestel. En ik moet zeggen dat het aardig gelukt is.

Het parcours is nog steeds vanaf het begin onverhard. Omdat het de afgelopen weken veel geregend heeft, zijn sommige paden nagenoeg onbegaanbaar! Maar ja, een echte wandelaar laat zich daardoor niet uit het veld slaan! We ploeteren maar door en als we denken, we hebben het ergste gehad ga je een hoek om en gaat het ploeteren gewoon weer verder!

Na ongeveer 6 km kluunen komen we aan bij de eerste rust voor een bakkie koffie. Heerlijk, even bijkomen! Hier maak ik kennis met Harry, een vrijwilliger van de organisatie die bij de EHBO werkt. Gelukkig heb ik hem nu niet nodig, mijn musculus glutus maximus (grote bilspier) houdt het vandaag goed........

De volgende rust, na ongeveer 9 km, is bij theetuin De Mossel. Daar nemen we het er echt van, we genieten hier van een bakkie cappuccino en een gebakje. Vandaag is het weer een "trainen op rusten" dag! We kunnen heerlijk in het zonnetje zitten.

Hier komen we Rob ook nog tegen maar wij staan net op het punt te vertrekken. Larissa ziet twee schommels en ja hoor...... Het kind in ons komt weer boven. Hier worden uitgebreid foto's van gemaakt door Jannie, en Wim kijkt gelaten toe.
Na dit intermezzo lopen Wim en ik verder want Jannie en Larissa gaan nog even door met foto's maken en bekijken een tip op de route beschrijving.

Als ik Rob tegen kom loop ik gezellig met hem op, want Wim besluit op Larissa en Jannie te wachten. De laatste km's worden al babbelend overbrugd. De heide staat mooi in bloei en Rob en ik lopen te genieten van dit schouwspel! Wat is Nederland toch mooi!

Aan het eind van de wandeling melden wij ons af, krijgen een nieuwe kaart voor morgen en nestelen ons op het terras in van die luie terras stoelen. Dat zit heerlijk en dat hebben we verdiend! We hebben nog lang na zitten kletsen, maar omdat ik vanavond uit eten ga moet ik toch een eind maken aan de gezelligheid.....

De dag wordt afgesloten met een etentje bij Brutus in Ede. We hebben Gon ook mee gevraagd en met z'n vijven hebben we genoten van het heerlijke eten. Dit gaat een traditie worden......volgend jaar weer!

Dag 4

De voorspellingen voor vandaag zijn niet best, als ik wakker word hoor ik de regen kletteren! Maar het is nog vroeg en ik hoop dat het als we starten droog is.
Vandaag is het de dag van Reemst en ook een dag van "een-dag-lopers". Een aantal mensen van het forum komen vandaag een dagje meelopen. Dat is zo leuk van deze vierdaagse, je kan kiezen welke dag(en) je loopt. Het is een fijn weerzien met Silvia, Jan en Herman die vandaag een dag meelopen.

Het is droog tot de eerste rust bij De Mossel, maar als we eventjes zitten begint het te druppelen en het gaat over in gestage regen! Herman en ik besluiten niet te wachten tot het droog wordt, de anderen zitten binnen te wachten op Wil die ook een dagje mee zou lopen en iets later gestart is.

Met poncho en regenjas gaan wij het bos weer in. Het blijft maar regenen en de paden worden hoe langer hoe meer onbegaanbaar! We moeten veel langs modderpoelen en over blubberpaden lopen en mijn schoenen worden hoe langer hoe meer doorweekt!

Toch zien we er de lol ervan in, we hebben tenslotte drie prachtige dagen gehad, een dagje regen is heus niet erg! Bij de laatste rust is het druk en vol maar ik ga hier nog even naar het toilet om vervolgens de laatste drie kilometer verder te lopen. Ik verlang naar een douche want nu ben ik door en door nat, ondanks de regenponcho!

Na het afmelden krijg ik een medaille en ik word op de foto gezet. We gaan niets meer drinken want ik wil snel naar huis.........onder een warme douche kruipen!!!!
Dit was het einde van een heerlijke vierdaagse, heel anders dan de Nijmeegse maar zeker voor herhaling vatbaar! Ik heb ervan genoten en ga volgend jaar zeker weer! Ik wil de organisatie bedanken voor de topverzorging en de prachtige routes!!!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe is het met je geprikte blaar die je in 'de watten gelegd hebt' afgelopen?
Je hebt dag 3 en 4 leuk beschreven, heel herkenbaar. ;)
Wij waren om 14.20 binnen. Kort nagebabbeld met Rob, Jan, W. en Larissa en toen op huis aan.
Jannie

joyce joyke zei

Erg leuk geschreven herken er veel van terug helaas ben ik geen schrijver dua een heel verslag van mij kom er niet zullen maar kleine stukjes wezen groetjes joyce joyke

Larissa zei

Het was een heerlijke 4 daagse, leuk dat we weer eens even hebben bijgekletst. Volgend jaar ga ik zeker proberen om toch nog 1 daagje mee te kunnen lopen