Totaal aantal pageviews

donderdag, augustus 28, 2014

Edese vierdaagse 28-8 /4 x 20 km

Dag 2

Na wederom een goede nachtrust ga ik op pad voor dag 2, de dag van Renkum. En net zoals gisteren is de start om 8.30 uur en ik kom ruim voor die tijd aan op het startbureau, David en Joyce zijn er ook al en even later komt ook Larissa er aan, zij had even een slaapwandelmomentje.......ze reed de parkeerplaats voorbij!

We hebben gisteren al een startkaart gekregen voor vandaag dus we worden meteen het bos in gestuurd. Even is er verwarring want Larissa steekt ineens rechts af door de takken heen om langs het pad te gaan lopen want ze zegt: ik zag een pijl deze kant op! Ok......wij er achter aan en warempel, we zien ook weer een paars lintje dus we zitten goed!

Na een paar bospaadjes komen we bij de rotonde aan waar een grote cougartank staat. Jannie en Wim lopen pal achter ons en zij sluiten zich bij ons aan om de rest van de wandeling met ons mee te maken.
Larissa wil op de foto gezet worden voor de tank en ik kom erbij staan. Dan zegt ze: "we moeten net doen alsof we naar elkaar schieten!" En zo staan we dus op de foto.......

Bij de eerste rust, we hebben inmiddels 7,1 km bos- en zandpaden achter ons gelaten, gaan we even koffie drinken. We zitten hier vrij lang wat ongebruikelijk is als ik samen met Larissa loop, maar ik klaag niet! De rust is een horecawagen die vlak voor het natuurcentrum staat, daar mogen we wel van het toilet gebruik maken en dat doen Jannie en ik ook.

De dame die Larissa gisteren heeft uitgelegd hoe je het beste met poles kan lopen om te nordic walken komt er ook even bij zitten en terwijl Jannie en ik naar het toilet zijn praten zij en Larissa verder over het "nut van lopen met stokken" (Wim noemt het Wajanglopen)

De volgende en laatste rust zit op 16,1 km maar voordat we daar arriveren moeten we nog 9 km over bos- en zandpaadjes lopen. Voor de afwisseling komen we ook wel op betonnen fietspaden, het parcours is niet helemaal onverhard maar het scheelt niet veel!

En er is meer afwisseling, we komen door een stuk bebouwde kom, jawel, dat heet Karakter en is een terrein voor jeugdpsychiatrie met woonunits, net zoals ze bij ons in Poortugaal een terrein hebben, het Delta psychiatrisch centrum, waar je gewoon door kan lopen.
Op dit terrein is een speeltuin en er staat een toestel waar Larissa helemaal dol op is namelijk een schommel. Die moet ze altijd even uitproberen, want het kind in haar komt dan boven zegt ze. En ik vind dat ook wel leuk, we worden samen op de schommel vereeuwigd op de foto door Jannie. Wim gaat er eventjes bij zitten want er komt geen eind aan het gefotografeer! Er hangen namelijk ook bordjes op de woonunits, met de beeltenis van Idefix en Asterix.

Bij de rust zien we Diny, de zus van Bertus nog even, zij geeft onze laatste controle knip en ze verteld dat ze ons niet meer zal zien want ze gaat morgen op vakantie.
We nemen er even van deze rust, en ik heb trek in een ijsje, Jannie en Wim ook.
Larissa komt nog een bekende van haar hier tegen, Bertus-met-de-paraplu en kletst nog wat met hem, en ik zet hen nog even op de foto voor Larissa voor het nageslacht.....
Vanaf hier nog vijf km stappen, ik heb nu minder moeite met de laatste kilometers maar zoals altijd zit het venijn in de staart. Wim heeft kennelijk last van zijn darmen en moet af en toe de bosjes induiken, en ik loop eventjes verder in mijn eigen gedachten. Komt er ineens een hond op mij af rennen en ik schrik me werkelijk te pletter! Ik ben geen fan van honden (zacht uitgedrukt) en ik raak in een soort van paniek. De eigenares van de hond zegt:"hij doet niets hoor" maar ik hoor dat niet eens meer, was helemaal in paniek en ik voel de kracht uit mijn benen lopen. Ik moet echt even gaan zitten en na niet al te lange tijd komen Jannie, Wim en Larissa er ook aan.
Maar gelukkig is het goed afgelopen en kunnen we het laatste stukje zonder kleerscheuren volbrengen. We melden ons af en ik ga nog even bij de receptie vragen of ik vanavond hier kan eten, gezellig met Wim en Jannie. Dat kan.

Op het terras nemen we nog een drankje. Niet veel later komt Rob ons ook vergezellen om samen de dag door te nemen. Het is een erg gezellig besluit van de dag, dat heb ik gisteren eigenlijk wel gemist! Ik heb nu al zin in morgen, de dag van Otterloo!!!

1 opmerking:

rutcal62 zei

Mooi verslag van dag 1 en 2 Ineke.
Het ijsje op de laatste rust was lekker alleen die wespensteek niet. Waar of dat beest nou vandaan kwam?
Jannie