Totaal aantal pageviews

zondag, januari 27, 2013

Rhoonse Grienden 25 km 27-1-2013

Het is nog steeds koud en er ligt veel sneeuw en bovendien word er vandaag nog meer sneeuw verwacht, maar toch ga ik vandaag een stukje lopen met als gezelschap een aantal Walkers. Eerst op de fiets naar de metro en dan even wachten op de metro die mij naar Rhoon brengt, want daar is de start van deze tocht door RWV georganiseerd. Op het metrostation kom ik Michelle en Lisette tegen, zij gaan ook voor de 25 en gezamenlijk lopen we naar de sporthal.

Het is er al gezellig druk, ik begroet mijn wandelmaatjes voor deze dag en ga me aanmelden voor de tocht. Ondertussen verkoop ik ook nog een aantal veters en daarna kunnen we op pad na de speech van Gijs. Hij geeft ons twee waarschuwingen mee voor onderweg, 1: het is glad en 2: let op de pijlen want die zijn geel! Dat is slim bedacht met al die sneeuw.

Het eerste gedeelte door Rhoon, Poortugaal en Hoogvliet, we lopen steeds aan de rand van deze gemeenten, er is flink geveegd en gestrooid dus de paden zijn niet glad. Het tempo is goed. Onderweg komen we Larissa en haar nicht tegen, zij gaan 10 kilometer lopen en al snel moeten we weer afscheid nemen, de route splitst zich. Het begint te sneeuwen en die sneeuw blijft ook nog liggen, dus dat word oppassen geblazen!

Als we langs het zwembad Hoogvliet lopen, zie ik dat deze open is, zodat ik daar misschien even naar het toilet kan. Wat is het warm daar! Maar gelukkig mag ik naar de wc, wat een opluchting. Ik weet dat de volgende rust een VP is zonder toilet en de eerstvolgende mogelijkheid zou pas bij de korfbalvereniging zijn, en dat zou ik niet halen!

Bij de VP staat Sabine en we kletsen even wat met een kopje koffie erbij. We blijven niet lang, want het is erg koud en als je in beweging blijft merk je daar niets van.
De route verteld ons dat we over vlonders moeten lopen, maar wij weten een parallel weg om die vlonders te vermijden, wij vinden het te glad. Maar dit fietspad is niet geveegd, wat een beetje tegenvalt! Paul en Ed hebben wel de vlonders genomen en die komen we weer tegen bij de trap. We lopen over het fietspad langs de wijken Zalmplaat en Meeuwenplaat van Hoogvliet om zo bij de volgende rust bij de korfbalvereniging
te komen die we nu overslaan omdat we bij de voetbalvereniging lekker willen zitten!

Bij voetbalvereniging PSV (nee, niet die uit Eindhoven!) is het lekker warm en niet zo erg druk. Danyell en Sabine verwelkomen ons en we gaan bij hen aan het tafeltje zitten, gezellig. De rust duurt niet lang, want je koelt alleen maar af en na toiletbezoek vertrekken we weer de sneeuw in......

Af en toe moeten we elkaar op de been houden, want er zitten verraderlijke stukken tussen! De Grienden zijn erg mooi met al die sneeuw en het is verrassend goed te belopen, de sneeuw is nog niet erg ingedikt en er ligt geen laagje ijs onder. Maar net als we de Grienden verlaten om op het fietspad te gaan lopen, is er een valpartij. Eerst gaat Leo en een minuut later ik! Gelukkig houden we er niets aan over, behalve mijn hand die later op de dag pijn gaat doen. Ik verwacht dat die pijn wel weg zal trekken, het is niet ernstig.

Bij de soeppost van Gijs worden we lekker verwend, we mogen gaan zitten en krijgen de soep aangereikt. Lisette en Michelle zijn hier ook en zij vertrekken net als wij aankomen. De soep is lekker maar omdat het een buitenpost is, koelen we snel af en gaan daarom ook snel weer verder voor de rest van de tocht.

Hier is het ook oppassen geblazen en ondanks mijn antislip sokken is het toch nog glad dus die gaan weer uit! Het is nog ongeveer 5 km naar de finish over de polderwegen richting Rhoon. Het uitzicht is prachtig zo met die sneeuw.

De route is bekend, we gaan langs het hertenkamp richting centrum van Rhoon en het metrostation. Zo komen we heelhuids aan bij de finish. Nadat ik afgemeld ben nog eventjes nabieren en kletsen en zo komt er weer een einde aan deze gezellige dag. De metro laat helaas eventjes op zich wachten maar ik vermaak me wel met mijn mobiel. Met een glimlach om de mond kom ik weer thuis, moe maar voldaan, ik heb helemaal niet het gevoel dat ik 25 gelopen heb! Dat is wel eens anders geweest.

3 opmerkingen:

Mar aan de wandel zei

Ik vond het ook leuk om eens in een besneeuwd gebied te wandelen, de korte variant dan want 10km was voor mij even genoeg als 1e x sinds zeker een jaar.
Leuk je toch nog even gezien te hebben bij de start; de sleutelhanger is geïnstalleerd aan de rugzak en de veters gaan erin, voor 'straks'

Leo zei

't was een mooi en gezellig toggie. Ik teken ervoor als ze allemaal zo worden. (zonder de sneeuw en de gladheid ingbtv859dan hé)

Monique zei

Zo te zien en lezen was ook dit een prachtige tocht. (Ik was zelf bij de RS in Alphen). Jammer dat het zondag zo regenachtig was en de sneeuw was ook weg, anders was ik misschien nog wel naar Rhoon gekomen.
Aan de ene kant jammer dat de sneeuw weg is, het is zooooo mooi als je alleen maar hoeft te wandelen, maar verder ook wel weer lekker.