Totaal aantal pageviews

zondag, januari 20, 2013

Midwintertocht De Lier 19-1-2013 / 15 km

De wandelvereniging Comtu-Westland heeft vandaag een winterwandeling georganiseerd. En het is echt een winterdag vandaag! De wind waait om het huis, en ik ben al vroeg uit de veren om mij op mijn gemak klaar te maken voor de komende dag. De spulletjes had ik de avond ervoor al klaargezet, het is nu zaak om goed wakker te worden want ik moet straks nog wel een stukje rijden naar De Lier.

Het is -3 graden maar de gevoelstemperatuur is een stuk minder vanwege de wind! De weg ernaartoe is nagenoeg sneeuwvrij, en om 9.30 ben ik al gearriveerd in sporthal Vreeloo waar het startbureau zit. Het is er nog vrij druk met wandelaars, ik schrijf me in voor 15 km en ga nog even op Larissa wachten, we gaan gezellig samen lopen.

Op de afgesproken tijd zie ik Larissa binnenkomen en we gaan gewapend met muts en sjaal en een gedetailleerde routebeschrijving op pad. Dit keer "maar" 15 km omdat het zo koud is!!

Langs de Kanaalweg is het fijn lopen, er ligt gelukkig geen sneeuw meer want er is gestrooid. Maar als we langs de Wollebrand gaan, een groot stuk water, is het glijden en glibberen! Op de Wollebrand zijn een paar schaatsers in de weer, een leuk gezicht vind ik dit altijd. Zelf waag ik me daar niet meer aan, ik blijf liever heel!

Aan de routebeschrijving te zien, word het een tocht door staatjes en laantjes, dus we gaan veel geglij en geglibber tegemoet, hier is nagenoeg niet tot weinig aan gladheidsbestrijding gedaan! We maken heel vaak een bijna-smak, maar het is nog goed te doen. Wel jammer dat je dan de omgeving niet zo goed in je op kan nemen omdat je zo op de weg moet letten!

En het heeft ook af en toe weg van een puzzeltocht, omdat je op de straatnaambordjes moet letten en de pijlen soms, heel soms, niet duidelijk zijn. Al moet ik zeggen dat de bepijling uitstekend is hoor, maar door de sneeuwval is dat overmacht. Goed opletten dus!

Aan de straatnaambordjes te zien, komen we in een bloemenbuurt, Dotterbloem, Hoefblad, Goudenregen, Linde en Tulpenstraat! En af en toe lopen we dus ook verkeerd omdat de aanwijzing zegt te letten op een huisnummer en dan daar naar links te gaan, maar we moeten naar rechts!

Er is een rust gepland in de kantine van voetbalvereniging Westlandia, daar maken we even gebruik van het sanitair en vervolgen dan onze weg. We gaan voor de rust bij de anijsmelk, die 2,5 km voor de finish zit! Ik kijk daar wel naar uit, want vorig jaar heb ik deze rust en de anijsmelk gemist!

We steken de rijksweg over dmv een kunstig gebouwde brug en dan lopen we De Lier weer binnen. Aan het eind van de brug zien we ineens Gijs op de fiets! Hij is aan het assisteren als vrijwilliger en we maken even een praatje, niet lang, want het is kkkkoud!!

Als we bij de anijsmelk-rust arriveren, ga ik een bekertje halen, Larissa houdt niet van anijsmelk. Ik ga er heerlijk van genieten en omdat ik het zo lekker vind neem ik er nog eentje plus een krentenbol en ik kan er weer even tegenaan! Het is nog maar een klein stukje naar de finish en we komen onderweg een paar dames uit Kwintsheul tegen die het laatste stukje met ons oploopt, ook gezellig!

Bij de Veilingweg aangekomen waar de sporthal zit, melden wij ons af, maken even een praatje met de vrijwilligers achter de tafel, een stempeltje wordt gezet, en dan gaan we meteen terug naar huis, het is tenslotte nog lekker vroeg voor allerlei andere bezigheden! Moe maar voldaan en gelukkig niet zo erg verkleumd als vorig jaar kom ik weer aan in Spijkenisse.

Meer foto's te zien rechts onder het kopje "foto's" (voor mobiele gebruikers, geef aan dat je de internetversie wil zien, dan pas kan je de foto's bekijken)

1 opmerking:

Leo zei

Gelukkig alles heelgehouden, op naar Rhoon!