Totaal aantal pageviews

zondag, februari 17, 2013

Barendrecht 16-2-2013 / 25 km


De wandeling van vandaag staat al heel lang in de planning, maar om de een of andere reden wijzigen steeds de plannen. Afspraak met mijn wandelmaatje gaat niet door helaas, andere wandelmaatjes zijn wel van plan om te komen. En dan is het vluchtplan van mijn moeder gewijzigd, zij komt niet 's avonds maar 's middags aan op Schiphol en heeft een chauffeur nodig en daar is onze auto voor ingepland. Dan moet ik iets anders verzinnen om toch deze wandeling mee te maken. Het plan is om afgezet te worden bij de startlocatie en dan zou ik na afloop wel iets anders verzinnen om terug te komen, het OV is dichtbij. Zo gezegd zo gedaan, Hans is zo lief om heel vroeg voor mij op te staan en mij te brengen en om 7.15 uur word ik afgezet bij de voetbalkantine waar het startbureau zit. Daar zie ik Robert en Silvia al.
Na het aanmelden (er is nog even gesteggel over de prijs)ga ik naar de kantine en daar zit de rest van het stel! Nog even gezellig kletsen, Rob komt ook nog eventjes langs. Hij gaat 40 km wandelen en de splitsing is al meteen bij de start dus die zien we de rest van de dag niet meer.

Het is zelfs nog een beetje donker als we vertrekken voor de tocht, het is dan ook nog erg vroeg 7.30! Nou ja, dan zijn we ook weer vroeg thuis om andere dingen te doen.

De route is bekend, deze tocht heb ik al vaker gelopen. Eerst door een woonwijk om later naar de Noldijk en de Achterzeedijk te gaan. De omgeving kan me niet boeien, het gezelschap is prima en dat loopt wel lekker. Als ik niet met deze Walkers zou kunnen lopen dan is er eigenlijk niets aan, in mijn eentje zou ik deze tocht nooit meer doen, erg saai hoor! Op de route zit ook het stukje Heijenoordtunnel en de modderpaadjes en steile dijk maar wij gaan eromheen lopen! En al pratend en lachend komen we aan bij de eerste rust aan de Koedood waar heerlijke soep te verkrijgen is die we al betaald hebben bij de start (consumptiebonnen) en hij is erg lekker!

Vanaf de Koedood vertrekken we weer na een goed half uurtje rusten richting Barendrecht. Op het winkelcentrum Carnisse staat het beeld ook nog steeds en we lopen weer een stuk door de bebouwde kom om later via de Charloise lagendijk aan te komen bij de tweede rust die bij de McDonalds zit. Daar inspecteer ik mijn rechtervoet waar zich een blaar gaat ontwikkelen! Bah en ik heb niks bij me om het te stoppen omdat mijn tasje die ik gisteravond gevuld heb kapot ging bij het weggaan vanmorgen, heb ik niet alle spullen overgeheveld naar mijn andere tas. Dat is pech hebben!

Vanaf hier is het nog 11 km en er zit ook nog een rust tussen dus ik hoop dat het mee gaat vallen. En inderdaad, na een goed half uur is er weer een rust van SDS bij een boerderij en daar nemen we het weer even van, met een lekker kopje thee en wandelgebak (ontbijkoek). We bekijken op ons gemak de activiteiten hier en als de thee weer op is gaan we verder voor het laatste gedeelte van de tocht.

Sil heeft altijd moeite met de laatste 20 km bij een tocht en die opmerking komt vaak terug vandaag tot grote hilariteit! Maar deze laatste 5 km zijn voor mij ook heel zwaar door die vervelende blaar! Maar ach, nog even over het Molenpad (rechts van ons de Pendrechtse molen) en het Havenspoorpad (ook wel oliepad genoemd) en het Kooiwalpad door een stukje bos en dan zijn we weer bijna bij de finish. Het laatse ommetje op de route negeren we met z'n allen want we willen in een streep naar de finish, we zijn er klaar mee!

Nadat we ons afmelden gaan we nog even napraten onder het genot van een biertje, want ik hoef niet terug te rijden. En dat smaakt naar meer en het werd lang napraten hahaha! Met Silvia een stukje meegereden naar station Rhoon en vanaf daar kan ik met de metro naar huis. Thuis meteen de blaar doorgeprikt en omkleden om nog even een jarige te bezoeken! Leuke dag geweest met de Rijnmondclan!

5 opmerkingen:

Larissa zei

Jammer dat ik er weer niet bij kon zijn, de route kan me inderdaad niet echt bekoren maar onder elkaar is het altijd weer gezellig en dat mis ik nu toch wel. In maart heb ik hopelijk wel weer de mogelijkheid om eens gezellig mee te stappen.

Rob Mans zei

Leuk weer om je verslag te lezen. Zelf vond ik de 40 km mooi tot leuk, waarbij ik de route in twee delen kan kwalificeren...eerste 20 km mooi en de tweede 20 km leuk tot saai.De laatste 20 km is denk ik ook het gedeelte waar jullie grotendeels met de 25 km hebben gelopen.

Leo zei

ik zie wel dat ik weer wat gemist heb! Nouja, zaterdag maar effe flink inhalen.

Noortje zei

Leuk om weer een wandelverslag van je te lezen. Balen als je tijdens de tocht al vroeg voelt dat er een blaar op komst is maar je hebt weer 25 km in the pocket.
Loop je dit jaar Nijmegen ook weer?

Fred zei

Ik heb dit jaar de 40 gelopen. Die was, zeker de eerste 25 km best mooi. Het laatste stuk, dat we grotendeels samen liepen met de 25 km, was inderdaad wel iets minder. Blij dus dat ik de 40 heb gedaan. Overigens herken ik in je verslag wel het een en ander van vorig jaar, toen ik sel de 25 liep.