Totaal aantal pageviews

zaterdag, juni 16, 2012

25 km Kippenloop 16 juni 2012



Ik heb vandaag afgesproken met Patricia om in Katwijk de Kippenloop te lopen.
Dit is de achtergrond van deze loop, gekopieerd van de site kippenloop.nl:

Op 17 oktober 2004 overleed Gijs van den Oever op veel te jonge leeftijd aan kanker. Zes weken na het lopen van de vierdaagse van Nijmegen in juli 2004, kreeg Gijs te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Kanker aan lever en alvleesklier greep zo snel om zich heen dat Gijs al na zeven weken kwam te overlijden.

Ter nagedachtenis aan Gijs wilden 2 kameraden een wandeltocht organiseren. Een sponsorwandeltocht waarvan de totale opbrengst naar KWF Kankerbestrijding zou gaan. Gijs van den Oever had in Katwijk de bijnaam ‘Gijs de Kip’. Het idee voor De Kippenloop was geboren.

Deze sponsorloop is goed georganiseerd mede door de vele sponsoren, je krijgt van alles toegestopt onderweg!

Ik kom aan op de parkeerplaats om 7.45 uur na in de stromende regen gereden te hebben. Als bij toverslag houdt de regen op als ik de auto uit stap! Op de afgesproken tijd verschijnt Patricia, die net als ik een kort koppie heeft. Wel grappig dat wij twee dagen na elkaar naar de kapper zijn geweest!

Na een kopje koffie en toiletbezoek gaan we van start. Het is al behoorlijk druk en we lopen in een lang lint door het Hollands duin. Als we bij de sluis aankomen kunnen we weldra de boulevard op lopen om na ongeveer 4,2 km aan te komen bij de eerste stempelpost waar koffie met een ontbijtkoek te krijgen is. Wij hebben daar beiden geen behoefte aan dus we lopen lekker verder nadat onze kaart geknipt is.

Het waait er stevig op dat strand, windkracht 7! Maar de zon schijnt en dat maakt een hoop goed. Het is eb dus we lopen over stevig zand en dat is goed te doen. Na een aantal km's komen we bij de tweede stempelpost waar we een blikje Auquarius krijgen en een banaan. Daar gaan we even bij een strandtentje zitten om bij te komen van dit natuurgeweld! Ik heb vandaag mijn nieuwe zolen in en ze zitten heerlijk, nergens last van!

Deze post is bij het Wassenaarseslag waar we de duinen in lopen. Het is nu een km of 9 lopen naar de derde stempelpost Panbos. Deze route is erg mooi, over glooiende duinpaden maar ook erg zwaar, de heuvels zijn soms best zwaar en in combinatie met de zon geeft dat een behoorlijk rode kleur op mijn gezicht! Onderweg lopen we te dollen en we kletsen wat af samen dus deze km's gaan eigenlijk ongemerkt onder onze voeten door. Bij de brug aangekomen horen we de muziek al in de verte van stempelpost Panbos waar we een heerlijk pakje Vifit krijgen en een kippenpootje....mmjammie, dat gaat er wel in. We kunnen zowaar een zitplekje vinden en genieten er even van.
Nog eventjes in de rij voor een sanitaire stop, de wc's worden net op dat moment schoongemaakt door een speciaal verhuurbedrijf. Ook eens leuk om dat van dichtbij te bekijken! Lijkt me niet echt een fris kwarweitje!

Hierna vervolgen we onze tocht richting stempelpost Draaihek. Lopen dus richting Katwijk, langs een autoweg. Beetje jammer van deze verder mooie tocht maar ja, we moeten toch weer terug naar de boulevard. Als we bij de laatste stempelpost aankomen krijgen we een bekertje Appelsientje sprankelfruit en dat is echt lekker! En bovendien een bakje kippensoep die een beetje lauw is. Nou ja, hij smaakt er daarom niet minder door. Nog even een slokkje appeldrank en dan gaan we weer verder voor het laatste stukje richting boulevard.

Bij de finish komen we aan om 13.45 uur en krijgen we de laatste stempel,(eigenlijk een knipje in de kaart) een medaille en een roos uitgereikt. Op het finishplein is het enorm druk, een beetje a la Wedren in Nijmegen. Op een podium wordt een dans opgevoerd en we kunnen een haring halen of kibbeling. Bij de kibbeling is het dringen maar bij de haring niet. Jammer dat Patricia geen haring lust want ze heeft geen zin in om in de rij te gaan staan en ik ook niet. Nog even nakletsen en dan met de pendelbus terug, want die staat al klaar voor vertrek naar het parkeerterrein.

We nemen afscheid van elkaar en ik stap in om vervolgens na een uurtje rijden (ik rij er in één keer naartoe!) kom ik aan in Spijkenisse. Ik heb echt genoten van deze dag, gelukkig lopen de zolen heerlijk maar helaas wel twee (kleine) blaartjes rijker dus de voeten protesteren nog wel even tegen deze dingen. Maar dat gaat wel goedkomen!!!

1 opmerking:

Silvia zei

Leuk verslag Ien!! Blij te horen dat het goed gaat met je zooltjes, dan krijg je tenminste weer zin en geloof in de Nijmeegse!!!
Volgende week lekker stappen in Spijkenisse!