Totaal aantal pageviews

dinsdag, april 26, 2011

Tess Gerritsen - Sneeuwval


Beschrijving
Nadat patholoog-anatoom Maura Isles een medisch congres in Wyoming heeft bezocht, gaat ze samen met vrienden skien. Maar hun auto komt in de bergen vast te zitten in de sneeuw, zonder dat er hulp in zicht is. Als de nacht valt, zoekt de groep tijdens een sneeuwstorm haar toevlucht in het afgelegen dorp Kingdom Come. Daar lijkt iets ergs te zijn gebeurd: in twaalf griezelig identieke huizen staat het eten onaangeroerd op tafel en staan de autos nog in de garages. De bewoners van Kingdom Come lijken in rook opgegaan. Maar voetstappen in de sneeuw verraden dat iemand Maura en haar vrienden bespioneert. Een week later krijgt rechercheur Jane Rizzoli in Boston het nieuws dat er in een ravijn in de buurt van Kingdom Come een verkoold lichaam is gevonden...

Recensie (bol.com)

Deel uit Gerritsens serie over rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles uit Boston. In de proloog wordt een kleine sekte in Idaho Falls beschreven waarvan de leider met de 13-jarige dochter van twee van zijn volgelingen trouwt. Dan begint het eigenlijke verhaal waarin pathaloog-anatoom Maura na een medisch congres een weekendje gaat skien met vrienden in de bergen van Wyoming. Tijdens een sneeuwstorm stranden ze in de bergen en zoeken hun toevlucht in het gehucht Kingdom Come. Daar is wat vreemds aan de hand, alle twaalf de identieke huizen zijn verlaten, maar het eten staat nog op tafel en de auto's in de garage. Van de bewoners ontbreekt elk spoor. Een week later krijgt rechercheur Jane Rizzoli het bericht dat het verkoolde lichaam van Maura in de buurt van Kingdome Come in een ravijn is gevonden. Ze reist naar Kingdome Come om zelf de zaak te onderzoeken. Een vlot geschreven, zeer spannende, intrigerende thriller met een mooie plot en verrassende wendingen, daarnaast ook weer aandacht voor het priveleven van de hoofdpersonen. De serie is meestal goed voor drie sterren in VN's Detective & Thrillergids. www.tessgerritsen.com. Paperback, kleine druk.

Mijn recensie:
Ge-wel-dig! Anders kan ik niet zeggen, dit boek is een aanrader voor thrillerlezers. Van begin tot eind boeiend met een verrassende wending. Tess Gerritsen op haar best!
Het verhaal is zeer geloofwaardig, je ziet alles voor je. Vlot geschreven, het verhaal "pakt" je meteen.
Cijfer: 9,5

Geen opmerkingen: