Totaal aantal pageviews

zondag, april 24, 2011

Gouda Paastocht 23-4-2011 / 40 km


Het belooft vandaag een zeer warme dag te worden maar mijn plan om de tweede 40 te lopen in Gouda gaat toch door. Met Sabine en Larissa afgesproken om heel vroeg te gaan starten, daarvoor heb ik Sabine van het station gehaald waar zij klokslag 7.10 uur aankomt.
Ik sta op een taxistandplaats en de taxichauffeur aldaar spreekt Sabine aan, hij denkt dat ze verkeerd loopt, maar nee hoor, dat kan Sabine goed aan hem duidelijk maken!

Op de parkeerplaats van handbalvereniging Vries is het nog niet druk, we worden netjes naar een perfect plekje gewezen, en in de kantine is het ook nog niet druk. Daar zit Larissa al te wachten op ons. Na het inschrijven komen we Jan en Annika ook nog tegen, zij drinken nog een bakkie voor vertrek. Die komen we vast nog wel tegen onderweg!

Het centrum van Gouda slaan we dit keer over want we gaan richting Reeuwijkse plassen! Daar verheug ik me enorm op, het is daar prachtig! Al snel lopen we in het Goudse Hout, ook al een prachtig natuurgebied. Ik geniet!

Ik heb niet eens in de gaten dat we al ruim een uur aan het lopen zijn en al snel verschijnt de eerste rust bij familie van Bohemen. Daar zitten Jan en Annika al te genieten in de zon. Maar hé, hoe kan dat nou? We hebben ze niet voorbij zien komen, hebben ze wellicht een stukje afgesneden? Nou ja, we zullen er nooit achter komen.

Na een bakkie oploskoffie, beter wat dan niets, gaan we weer snel op pad, op naar het gebak! Ja, Sabine is jarig en ze gaat ons trakteren, ik verheug me er nu al op!
Maar eerst moet er nog ruim 6 km gewandeld worden! Dit is een zwaar stukje, over lange wegen en smalle paadjes en een grasdijk die lang is met een hoop hekjes voor het nodige klauterwerk! Ik vind het allemaal best, ik geniet! Van het prachtige weer, de omgeving en het gezellige gekwek van mijn medewandelaarsters.

Een piepjong poesje komt ons tegemoet en die moet ik natuurlijk even aaien, wat een schat. Ze kruipt zowat in mijn armen en ik moet even kroelen, waarvan foto. Het beestje kan er geen genoeg van krijgen, ik ook niet, maar we moeten verder. Ze loopt ons een heel eind achterna, wat schattig! Maar uiteindelijk geeft ze het op, want we moeten weer een hekje over klimmen voor de volgende grasdijk. Die is erg lang.
Na deze dijk lopen we een klein stukje langs de A12 en gaan er onderdoor maar niet voordat Larissa en ik een sprintje trekken, we hebben er zin in! Dat is lastig als je nodig moet plassen merk ik, en al snel loop ik dikke bomen of stuiken af te speuren waar ik even achter kan, maar helaas, nergens kan ik terecht. Dan maar wachten op de volgende rust bij koffietuin-museum "De Koffietuin". Wat een opluchting!

Ondertussen heeft Sabine gebak besteld, en we vieren uitbundig haar verjaardag. Jan en Annika zitten daar al een poosje en zij staan op het punt van vertrek als wij net aan de koffie en cola zitten. Dirk van BOTU komt ook aangewandeld en hij gaat gezellig bij ons zitten en loopt een stukje van de route met ons mee.

Helaas moeten we het grasdijk-gedeelte weer herhalen, dat is een klein minpuntje in de verder prachtige route. Hierdoor gaat ons tempo ook erg naar beneden en Sabine die te kampen heeft gehad met een blessure het ook erg moeilijk heeft. We lassen daarom nog een extra pauze in, we gaan even op drie boomstronken zitten.
Daarna lopen we richting Reeuwijk centrum om van de rust in 't wapen van Reeuwijk te genieten. Daar komen we Tina en Carla ook nog tegen die daar al een tijdje vertoeven, zij lopen resp. 25 en 15 km. Dat is verstandig met die hitte, want het is best warm voor de tijd van het jaar! De jas is niet aan geweest en we lopen allen in de korte box!

We hebben nu 27,5 km gehad, en daarom gaan we weer op pad voor de rest van de tocht. We gaan een paar lusjes maken in het waterrijke gebied. Vanwege de warmte lassen we nog een extra rust in als Sabine een bankje ziet. Het word haar allemaal een beetje te veel. Een andere wandelaar uit Den Haag komt ook even bij ons zitten, hij is een stukje verkeerd gelopen en vertelt daar uitgebreid over. Hij is lid van wandelvereniging SDS, dat staat tenminste op zijn t-shirt.

Wat ik een heel klein beetje jammer vind is dat we sommige gedeelten van de route twee keer moeten lopen maar ach, een kniesoor die daar op let daar is het veels te mooi weer voor!

De vierde rust is wederom in 't wapen van Reeuwijk waar Larissa de schrik van haar leven krijgt: ze is haar portemonnee kwijt! Daarom gaan we weer snel op pad, omdat er allemaal pasje in zitten, die moeten geblokkeerd worden. Of hopen dat iemand hem gevonden heeft, wie weet?

Het laatste stukje is nog maar 3,5 km en de meters schieten onder onze voeten door. We willen finishen. Bij de finish aangekomen komt een jongen van de organisatie op ons af met de vraag: "Is iemand de eigenaar van...." en even denken we dat hij de portemonnee bedoelt maar nee, hij vraagt of we de eigenaar zijn van een blauwe auto.

Nadat we ons afmelden vraagt Larissa of er soms een portemonnee gevonden is en warempel, dat is zo! Wat een feest en Larissa vliegt me om de hals van blijdschap!
We praten even na buiten de kantine want het is nog niet helemaal duidelijk hoe de portemonnee weer boven water moet komen. De Koffietuin, waar hij gevonden is, is helaas dicht, ze zal hem een keer op moeten halen. Dat is geen probleem want maandag is het Tweede Paasdag en wordt deze tocht opnieuw georganiseerd. Daarom gaat Larissa maandag hier weer een wandeltochtje doen! Dat is geen straf lijkt mij.

Nadat ik Sabine weer naar het treinstation gebracht heb, rij ik huiswaarts alwaar ik pas om 18.30 uur aankom. Een half etmaal onderweg geweest! Maar ik heb er met volle teugen van genoten.

2 opmerkingen:

sabine zei

meis, ik heb er van genoten, bedankt voor alle support en je hebt weer een leuk stukje geschreven kus sabine

Larissa zei

Me portemonnee is weer veilig thuis, en heb vandaag maar 15km gelopen.Deze route is wel iets anders dan de 40 maar ik heb me zeker weer niet verveeld.Het was weer reuze gezellig en ik zie je gauw weer