Totaal aantal pageviews

dinsdag, april 26, 2011

Loes den Hollander - Krachtmeting


Beschrijving
De moord op Fons Mascini zou een afrekening kunnen zijn. Wie voelde zich voldoende kwaad, gefrustreerd of aangevallen om hem in een parkeergarage een kogel door zijn hoofd te jagen? Zijn vrouw Eva heeft daar haar eigen ideeën over, die ze zorgvuldig geheim houdt. Ze wil de dader persoonlijk ontmaskeren en bedenkt een slim plan. Maar de moordenaar van Fons heeft ook met háár iets af te rekenen..

Recensie (bol.com)

Deze minithriller bevat een ogenschijnlijk eenvoudige plot met een overzichtelijk aantal personen. Vijf vrouwen -een moeder, drie zussen en een minnares- en de vermoorde bekende tv-journalist Fons Mascini, echtgenoot van Eva, een van de zussen. Wie heeft hem vermoord en waarom? Langzaam aan wordt duidelijk dat diverse personen dubbel spel hebben gespeeld. Het chronologische verhaal wordt vijf keer onderbroken door een cursief hoofdstukje waarin de onbekende dader aan het woord is. Deze stukjes werken enerzijds spanningverhogend door de aankondiging van verder onheil, aan de andere kant geven ze te makkelijk aanwijzingen voor de oplossing. De auteur schrijft vanaf 2006 in een hoog tempo 'literaire' thrillers met vrouwen in de hoofdrol. Over het algemeen besteedt ze veel aandacht aan de psychologie van haar personages, maar in dit korte verhaal is ze daarin niet geslaagd. De onderlinge verhoudingen laten te wensen over, maar de redenen daarvoor worden weinig overtuigend gebracht. Taalgebruik is vlak: korte zinnen, met een woordkeuze die niets aan de verbeelding overlaat. Paperback met normale druk.

Mijn recensie:
Dit is met recht een mini-thriller, heel kort. Eigenlijk te kort om de personages wat meer uit te diepen maar toch boeiend genoeg als page-turner.
Cijfer: 7,5

Geen opmerkingen: